Kikerter er en belgfrukt som er rik på mange viktige næringsstoffer og er også en viktig proteinkilde. Kokte kikerter kan for eksempel benyttes i salater, vegetarretter og supper - og i gryteretter, som for eksempel denne velsmakende og mettende kyllinggryten.

Her er det kyllingen som spiller hovedrollen, i en tomatsaus med litt sting, vel og merke så lenge du ikke er gnien på chilien. Dette matcher godt med de søte grønnsakene, og kikertene - som bidrar til at retten metter litt ekstra i magen.

Til 4 porsjoner trenger du omtrent:

Ingredienser

5 kyllingfileter (ca.), i biter
1 stor løk , i tynne båter
1 rød paprika stor , i biter
3 fedd hvitløk , finhakket
1/2-1 rød chili , finhakket
1 boks hermetiske tomater (400 g)
1 dl vann
1/2 terning kyllingbuljong (ca.) eller tilsvarende mengde fond
1/2-1 ts sukker
1 boks kokte kikerter
salt og pepper
friske krydderurter (kan sløyfes), feks. koriander, persille eller basilikum
4 porsjoner fullkorn couscous
(gresk) yoghurt eller lignende(kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

 

Kyllinggryte med kikerter og couscous

Stek kyllingen i litt nøytral olje, til den er gyllen, men ikke gjennomstekt. Krydre med salt og pepper og legg til side.

Fres løk og paprika i litt nøytral olje, til løken er blank og myk. Tilsett hvitløk og chili mot slutten av steketiden, men pass på at det ikke tar farge. Tilsett hakkede tomater, vann og buljongterningen, og la retten putre i ca. 5 minutter. Smak til med sukker og eventuelt mer av buljongterningen/fond. Skyll kikertene i kaldt vann og tilsett i gryten, og la det putre ca. 5 minutter til, før du tilsetter kyllingen. Retten er ferdig når kyllingen er gjennomstekt. Smak eventuelt til med mer salt og pepper, og eventuelt friske krydderurter.

Serveres med couscous og eventuelt litt gresk yoghurt.

Kyllinggryte med kikerter

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Den oppskriften må jeg prøve, tusen takk for tips 🙂 Veldig greit forklart
  og flotte bilder 🙂 Nesten så jeg jeg kjenner den deilige matlukta…

 2. Ser underbart gott ut! Älskar kyckling och gör gärna grytor av det. Stark mat dessutom faller mig verkligen i smaken.

 3. Prøvde denne i går. Hadde ikke couscous så brukte byggris istedenfor. Helte det i gryta. Ble super godt 🙂

 4. Takk for flott oppskrift, dagens middag slo ann hos store og små.

  Ikke siste gang jeg lager denne, brukte kylling kjøttdeig og slo cous cous opp i panna.

  Godt!

 5. Lagde denne i dag, på tampen av påsken – til tre sultne gutter/menn og meg selv. Ganget oppskriften opp 1/2 gang ca. Hadde i basilikum og koriander, samt mye hvitløk og en stor chili. Hadde også gresk yoghurt i kjøleskapet, så jeg ville bruke den til som foreslått. På yoghurt-spannet sto det oppskrift på en saus bestående av yoghurt, litt raspet sitronskall, litt sitronsaft, salt og pepper. Jeg lagde den og det var veldig godt til! Og gryta nær sagt tom ved måltidets slutt. Veldig god og mettende gryte

 6. Denne var uvanlig smakløs sammenlignet med de andre rettene som er å finne her. Huff. Mangler det meste av krydder og smak foruten fond og salt.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste