I dag kan jeg friste med en kyllingrett med italienske smaker og farger, nemlig pannestekt kyllingbryst med basilikumpesto og en lun potetsalat med tomater, basilikum og mozzarella. Enkelt, relativt kjapt og veldig, veldig godt!
Ingredienser
POTETSALAT
500 g | perlepoteter eller andre små poteter |
300 g | cherrytomater |
2 ss | olivenolje |
1 ts | basilikum (tørket) |
1 klype | chiliflak |
2 ss | balsamicoeddik |
125 g | mozzarella |
salt og pepper | |
frisk basilikum |
KYLLING & PESTO
4 | kyllingfileter |
nøytral olje til steking | |
1 potte | basilikum |
40 g | pinjekjerner , ristet |
50 g | parmesan , finrevet |
2 fedd | hvitløk , grovt hakket |
1 1/2 dl | extra virgin olivenolje |
1/4 | sitron , saften |
salt og pepper |
SLIK GJØR DU
POTETSALATEN
Sett stekeovnen på 175 grader varmluft.
Vask potetene godt, del dem i to (eventuelt fire, hvis de er store) og legg dem på et bakepapirkledd bakebrett sammen med cherrytomatene. Ringle over litt olivenolje og krydre med salt, pepper, chiliflak og tørket basilikum. Stekes i ca. 25 minutter, til potetene er møre. Dersom du bruker store poteter bør du forsteke dem i ca. 10 minutter før du tilsetter tomatene. Ha poteter og tomater i en vid bolle. Ringle over litt balsamicoeddik (gjerne vellagret type), fordel mozzarella (revet i mindre biter) og basilikumblader, over, og vend det hele forsiktig sammen.
KYLLINGEN
Krydre kyllingbrystene med salt og pepper, og stek dem i nøytral olje i ganske varm stekepanne på begge sider, til kyllingen er gyllen og fin på begge sider. Sett på lokk og stek dem videre på svak varme i 6-7 minutter på hver side, til kyllingen er gjennomstekt, når den har en kjernetemperatur på ca. 67 grader. Steketiden er avhengig av hvor tykke kyllingfiletene er. Ta kyllingen av stekepannen og la den hvile i 5-10 minutter før servering.
BASILIKUMPESTO
Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne til de begynner å ta litt farge. La dem avkjøles noe.
Bland basilikumblader, pinjekjerner, hvitløk og revet parmesan, og kjør det med en stavmikser eller lignende. Tilsett en god olivenolje og kjør pestoen til den får ønsket konsistens. Jeg liker helst at pestoen har en litt grov konsistens, men det er jo en smaksak. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
TIPS
- Hvis du heller ønsker å steke ferdig kyllingen i stekeovnen kan du ta en titt på denne oppskriften.
- Pestoen kan lagres i tett glass i kjøleskapet i flere uker. Drypp noen dråper olivenolje på toppen, så holder den bedre. Varier gjerne med rød pesto, se denne oppskriften.
VELBEKOMME!
Har du laget oppskriften? Jeg vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar under, på facebook eller Instagram (@trinesmatblogg).
Kjempegodt – ny favoritt fra Trine! Veldig enkel å lage, med rene, gode smaker. Litt Italia inn på kjøkkenet 🙂
Så hyggelig å høre at den falt i smak! Tusen takk for hyggelig tilbakemelding! 🙂
Helt nydelig!! Tusen takk!
Takk selv – for hyggelig tilbakemelding! 🙂
Denne retten er kjempegod. Dette er noe jeg skal lage ofte. Jeg har også lagd potetsalaten og pestoen sammen med stekt laks. Det var også kjempegodt.
Så hyggelig å høre at retten falt i smak! Jeg bruker gjerne også salaten og pestoen sammen med både laks og torsk, nydelig! 🙂