En deilig suppe med mange gode smaker, og som passer like godt til hverdag som til fest. Her går det unna, så kunsten er å skjære opp alt før du setter i gang, for da er suppa klar på 5 minutter!

Ingredienser

2-3 kyllingfileter , i strimler
150-200 g eggnudler
1/2 rødløk , i tynne båter
1 rød paprika , i tynne strimler
2 vårløk , i tynne skiver
1 fedd hvitløk , finhakket
1/4-1/2 rød chili , finhakket
1 ts ingefær revet
1,2 l vann
kyllingfond (litt)
1 dl soyasaus
6 ss søt chilisaus
1/2 lime , saften
frisk koriander , grovt hakket
salt og pepper
sesamfrø , ristet i tørr stekepanne

SLIK GJØR DU

Del opp kylling og grønnsaker som angitt ovenfor. Fres kyllingen raskt i litt smør eller olje, til den tar litt farge. Den skal ikke være helt gjennomstekt.

Kok opp vannet og tilsett soyasaus. Tilsett deretter eggnudlene (ukokt), grønnsakene, ingefær, og chili, og la det trekke i ca 5 minutter. Tilsett eventuelt litt kyllingfond hvis du har. Tilsett kyllingen når det er et par minutter igjen. Smak til med søt chilisaus, limesaft, salt og pepper.

Strø over ristede sesamfrø og hakket koriander, og server umiddelbart.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Så oppskriften på VG Nett og fikk lyst til å lage suppen. Hadde alle ingredienser bortsett fra sesamoljen. Som sønnen min sa: Godt, men “hot”!

  2. Hei!
    Denne suppen ser fantastisk ut!
    Jeg bare lurer på om sesamolje er nødvendig? Og om søt chilisaus er det samme som sursøt chilisaus?

    1. Sesamoljen gir en god smak, men kan selvsagt droppes om du foretrekker det. Smak da bare til med de øvrige ingrediensene til du finner en fin balanse. Det finnes så mange varianter av chilisaus, men jeg tror nok ikke at sursøt chilisaus er det samme som søt chilisaus (det sto sweet chilisauce på min flaske).

  3. Vi testet ut denne i går, og den var utrolig god! Den skal vi definitivt lage flere ganger 🙂

  4. Har på anbefaling fra en bekjent fulgt bloggen i to dager. Resultat: to deilige middager, tunfisksalat igår og suppe idag. Dette er rett og slett helt supert for en som liker å lage mat, men er så lei av å finne ut hva det skal være! Tusen takk, jeg gleder meg til mange gode retter fremover!

  5. Takk for digg oppskrift! Sesamefrørene gav fin smak (hadde ikke olje) og jeg hadde i mer ingefær og en dæsj oyster sauce. Knallgodt!

  6. Denne ble vanvittig god 🙂 Hadde med rester av suppen til lunsj på jobben idag
    og da fikk jeg nok en gang snakket varmt om bloggen din for de syntes det luktet og så så godt ut!

  7. Den var veldig god:-)
    Jeg måtte kutte ut paprika pga. allergi. Forslag til hva jeg kan bruke i stedet? Jeg tok oppi litt strimlet hodekål, men det ble litt “slapt”.
    Ellers supergodt!
    Takk.

    Mvh Tove

  8. Hei,

    Lagde suppen og den ble kjempegod! Jeg brukte grønnsaksbuljong i stede for vann. Hvorfor bruker ikke du buljong? Er den bedre med vann?

  9. Denne herlige nudelsuppen m/kylling & koriander var heeelt fantastisk! 🙂
    Takk, vil absolutt lage den flere ganger! Camilla

  10. Super suppe også i 2013! Fin avveksling etter all julematen og godt for såre halser. Favoritt her i heimen!

  11. Helt sinnsykt god suppe, mye god smak og enkel og lage selvom om det er en lang liste. 🙂

    Lurte på om du har noen pekingsuppe oppskrifter ?

  12. Åh… dennne ser bare kjempegod ut. Den skal jeg prøve i dag. 🙂 Ha en fin helg, Trine. Lykke til med flyttingen av nettsiden. Håper alt går seg til nå. Er innom bloggen din flere ganger i uken og henter oppskrifter og inspirasjon. Er så glad for at du deler med oss! 🙂 Klem Jeanette 🙂

  13. Vil først si tusen takk for en SUPER blogg. Er veldig glad i å lage mat, men ikke fult så glad i å skrive meny 🙂 Så har hentet mange tips her fra!

    Lagde denne suppen i dag, og den er bare helt nydelig. Jeg hadde riktignok ikke sesamolje eller sweet chilisaus, men dette er helt klart en STOR favoritt. Også så lettvint!
    Kommer nok til å serveres mange ganger ja 🙂

  14. Får en fantastisk blogg!
    Jeg blir veldig inspirert til å lage mat av å lese gjennom oppskriftene dine!
    Jeg skal prøve å lage denne nudelsuppen til lunsj i dag, og jeg gleder meg! 😀

    Kommer til å fortsette å lese bloggen for tips og triks!

    TAKK!

  15. nam!! denne så kjempegod ut! kan den lages med fisk også? evt hva slags fisk vil være best?:) kunne torsk fungert? og kan man tilsette litt andre grønnsaker i stedet for/i tillegg? litt avhengig av hva jeg har?

    1. Du kan selvsagt benytte denne oppskriften som utgangspunkt for en fiskesuppe – og tilsette ulike grønnsaker. 🙂

  16. Denne suppen lagde vi i helgen og den var kjempe god 🙂 Også 2 åringen likte suppen veldig godt. Takk for nok en god oppskrift på bloggen din!

  17. Fantastisk god! Rask og veldig kjapp. Vi lager flere og flereTrine-middager, som det nå kalles her hjemme 😉

  18. Jeg lager også “Trine-mat” – gøy å fortelle andre hvor god den er:)
    Lett å forstå oppskriftene, bildene viser godt hvordan retten ser ut – tusen takk! Fått ny giv på kjøkkenet.
    Idag hadde vi denne suppa, smakte nydelig!

  19. Nettopp spist denne nydelige suppa. Brukte kraft av høne som var til overs fra en hønsefrikasse. Funket det å! 🙂 Takk for oppskriften!

  20. Denne suppa gjør meg altså like lykkelig hver gang jeg lager den, enten det er som middag eller en kyllingløs variant til kvelds.

  21. Kjempegod suppe!!
    Til og med min überkresne 9-åring elsket den og spiste rubbel og bit: “Paprika smakte godt, jo!”
    🙂

  22. Måtte sjekke ut denne når den kom som tips i ukesmenyen, og denne innfridde til forventningene og vel så det! Utrolig god suppe, takk for oppskrift 🙂

  23. Har oppdaget denne retten alt for sent! Den blir fast på middagsbordet framover. Kjempegodt! Tusen takk!

Leave a Reply to Kine Cancel reply

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste