Forleden var jeg så heldig å få en pose med deilige kantareller av en venn som hadde noen til overs, og slikt blir det suppe av - god suppe! En ypperlig forrett til en av høstens middagsselskaper, for eksempel.
Ingredienser
TIL SUPPEN
350 g | kantareller , grovt hakket |
2 | sjalottløk , finhakket |
1 dl | hvitvin eller eplejuice |
9 dl | kyllingkraft eller grønnsakskraft |
2 dl | kremfløte |
salt og pepper | |
1/2 | sitron , saften (smak til) |
SMØRSTEKTE KANTARELLER
150 g | kantareller , delt i 2 eller 4 |
2 ss | smør |
salt | |
pepper | |
gressløk , finhakket |
SLIK GJØR DU
Børst kantarellene ren, og skjær bort litt av stilken. Legg til side de fineste kantarellene, de skal benyttes til garnityr.
Stek kantareller og sjalottløk på middels varme i litt nøytral olje i et par minutter. Tilsett hvitvin/eplejuice og la det koke nesten inn, tilsett deretter kraften, og la det småkoke i ca. 20 minutter. Kjør suppen glatt med en stavmikser/blender og tilsett fløten underveis. Varm opp suppen igjen og smak til med salt, pepper og litt sitronsaft.
Finn frem de fineste kantarellene og del dem i to eller fire biter etter hvor store de er. Stek kantarellene i litt nøytral olje et par minutter, og tilsett smøret helt mot slutten. Smak til med salt og pepper, og avslutt med finhakket gressløk.
Hell suppen i varme suppetallerkener og fordel de smørstekte kantarellene oppå. Drypp gjerne noen dråper av din beste olivenolje over, og server umiddelbart.
TIPS
- Suppen kan serveres som forrett til 6 eller som hovedrett/smårett til 3-4. Ønsker du at suppen skal mette litt mer kan du eventuelt også tilsette litt sprøstekt bacon.
VELBEKOMME!
Denne suppen laget jeg i går, og den smakte helt fantastisk! Beste suppen jeg har smakt. Alle rundt bordet var henrykt. Tusen hjertelig takk for nydelig oppskrift, nok en gang 🙂
Så hyggelig å høre! Takk for tilbakemeldingen! 🙂
Hei! Jeg planlegger å lagde denne suppen til et bursdagsselskap kommende helg. Lurer på hvilken kraft du brukte?
Jeg brukte hjemmelaget kyllingkraft.
Kan det benyttes andre sopparter dersom det er utenfor sesong?
Vet du hvor mange karbo det blir pr 100 gr på denne? Kantaller har jo 7 karbo pr 100g, så hva blir det da med alt det andre?
https://trinesmatblogg.no/faq/#hva-er-kaloriinnholdet-i-oppskriften
Hei 🙂 Kan man bruke kantareller som har vært frosset / forvellet?
På forhånd takk for svar.
Hei. Kan suppen lages på forhånd og varmes opp før servering?
Ja, suppen kan lages på forhånd og varmes opp, men de smørstekte kantarellene til toppingen bør tilberedes rett før servering. Lykke til! 🙂
Skal lage suppe til 10 stk, men tror jeg ikke har nok kantareller i frysen, Kan jeg drøye med sjampinjong??
Hei Trine!
Kan jeg lage soppsuppe av syltede kantareller?
Enormt skuffet. Hadde gledet meg til denne suppen, men den er ikke spiselig. Bare et par dråper med sitronsaft i kombinasjon med hvitvin og det smaker kun syre. Helles ut i vasken.
Suppe på fjelltur.
Har laga suppa og den smakte veldig godt. Planlegger å lage den på fjelltur. Skal på hytte uten strøm, kan jeg steke sopp og løk og koke inn med hvitvin på forhånd…så kjøre i stavmikseren og fryse ned, og ta med på turen.På hytta bruker jeg «basen» og koker med kraft og fløte og smørstekte de siste kantarellene?
Eller skal jeg lage suppa fra bunnen og droppe stavmikser?
Hei kan eg bruke kantarell i lake?
Dessverre helt enig med kommentaren over og det er veldig rart siden alt fra Trines pleier å ble en suksess! Rimelig lang gjeip da dagens fangst ble til noe sure greier som ikke smakte sopp. Er det egentlig sopp som allerede er forvellet slik at det ble for lite sopp? Vi brukte fersk traktkantarell.
Hei!
Har akkurat laget suppen sånn høvelig etter din oppskrift.Likte veldig godt syreinnslaget! Tusen takk for oppskrift!
Hilsen Ragnhild Krog
Hei!
Går det an å fryse suppen? Planlegger å lage den noen dager før den skal serveres.
Hilsen Elisabeth Børsting
Lurer på det samme somElisabeth B. Kan den fryses? Hadde vært moro å klargjort hjemme, og bare stekt litt sopp like før servering som garnityr.
Hei Trine Var så heldig å finne kantarell på turen i dag, så tenkte å prøve suppen din som forrett neste helg. Lurer på om det da er best å lage suppen og så fryse ned, eller forvelle soppen og fryse for så å lage suppen når den skal brukes? (Det blir vel litt lenge å oppbevare kantarellen i kjøleskap en uke?)Så kan man jo håpe på å finne litt mer sopp som kan bli garnityr.