Forleden var jeg så heldig å få en pose med deilige kantareller av en venn som hadde noen til overs, og slikt blir det suppe av - god suppe! En ypperlig forrett til en av høstens middagsselskaper, for eksempel.

Ingredienser

TIL SUPPEN

350 g kantareller , grovt hakket
2 sjalottløk , finhakket
1 dl hvitvin eller eplejuice
9 dl kyllingkraft eller grønnsakskraft
2 dl kremfløte
salt og pepper
1/2 sitron , saften (smak til)

SMØRSTEKTE KANTARELLER

150 g kantareller , delt i 2 eller 4
2 ss smør
salt
pepper
gressløk , finhakket

SLIK GJØR DU

Kantarellsuppe

Børst kantarellene ren, og skjær bort litt av stilken. Legg til side de fineste kantarellene, de skal benyttes til garnityr.

Stek kantareller og sjalottløk på middels varme i litt nøytral olje i et par minutter. Tilsett hvitvin/eplejuice og la det koke nesten inn, tilsett deretter kraften, og la det småkoke i ca. 20 minutter. Kjør suppen glatt med en stavmikser/blender og tilsett fløten underveis. Varm opp suppen igjen og smak til med salt, pepper og litt sitronsaft.

Finn frem de fineste kantarellene og del dem i to eller fire biter etter hvor store de er. Stek kantarellene i litt nøytral olje et par minutter, og tilsett smøret helt mot slutten. Smak til med salt og pepper, og avslutt med finhakket gressløk.

Hell suppen i varme suppetallerkener og fordel de smørstekte kantarellene oppå. Drypp gjerne noen dråper av din beste olivenolje over, og server umiddelbart.

Kantarellsuppe

TIPS

 • Suppen kan serveres som forrett til 6 eller som hovedrett/smårett til 3-4. Ønsker du at suppen skal mette litt mer kan du eventuelt også tilsette litt sprøstekt bacon.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Denne suppen laget jeg i går, og den smakte helt fantastisk! Beste suppen jeg har smakt. Alle rundt bordet var henrykt. Tusen hjertelig takk for nydelig oppskrift, nok en gang 🙂

 2. Hei! Jeg planlegger å lagde denne suppen til et bursdagsselskap kommende helg. Lurer på hvilken kraft du brukte?

 3. Vet du hvor mange karbo det blir pr 100 gr på denne? Kantaller har jo 7 karbo pr 100g, så hva blir det da med alt det andre?

 4. Hei 🙂 Kan man bruke kantareller som har vært frosset / forvellet?
  På forhånd takk for svar.

  1. Ja, suppen kan lages på forhånd og varmes opp, men de smørstekte kantarellene til toppingen bør tilberedes rett før servering. Lykke til! 🙂

 5. Skal lage suppe til 10 stk, men tror jeg ikke har nok kantareller i frysen, Kan jeg drøye med sjampinjong??

 6. Enormt skuffet. Hadde gledet meg til denne suppen, men den er ikke spiselig. Bare et par dråper med sitronsaft i kombinasjon med hvitvin og det smaker kun syre. Helles ut i vasken.

 7. Suppe på fjelltur.
  Har laga suppa og den smakte veldig godt. Planlegger å lage den på fjelltur. Skal på hytte uten strøm, kan jeg steke sopp og løk og koke inn med hvitvin på forhånd…så kjøre i stavmikseren og fryse ned, og ta med på turen.På hytta bruker jeg «basen» og koker med kraft og fløte og smørstekte de siste kantarellene?
  Eller skal jeg lage suppa fra bunnen og droppe stavmikser?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste