KANTARELLSUPPE

Forleden var jeg så heldig å få en pose med deilige kantareller av en venn som hadde noen til overs, og slikt blir det suppe av - god suppe! En ypperlig forrett til en av høstens middagsselskaper, for eksempel.

  • Difficulty: enkel
  • Servings: 6 Porsjoner
  • Time: ca. 45 minutter
  • Kjøkken:
  • Type rett:
Annonse

Ingredienser

TIL SUPPEN

350 g kantareller , grovt hakket
2 sjalottløk , finhakket
1 dl hvitvin eller eplejuice
9 dl kyllingkraft eller grønnsakskraft
2 dl kremfløte
salt og pepper
1/2 sitron , saften (smak til)

SMØRSTEKTE KANTARELLER

150 g kantareller , delt i 2 eller 4
2 ss smør
salt
pepper
gressløk , finhakket

SLIK GJØR DU

Kantarellsuppe

Børst kantarellene ren, og skjær bort litt av stilken. Legg til side de fineste kantarellene, de skal benyttes til garnityr.

Stek kantareller og sjalottløk på middels varme i litt nøytral olje i et par minutter. Tilsett hvitvin/eplejuice og la det koke nesten inn, tilsett deretter kraften, og la det småkoke i ca. 20 minutter. Kjør suppen glatt med en stavmikser/blender og tilsett fløten underveis. Varm opp suppen igjen og smak til med salt, pepper og litt sitronsaft.

Finn frem de fineste kantarellene og del dem i to eller fire biter etter hvor store de er. Stek kantarellene i litt nøytral olje et par minutter, og tilsett smøret helt mot slutten. Smak til med salt og pepper, og avslutt med finhakket gressløk.

Hell suppen i varme suppetallerkener og fordel de smørstekte kantarellene oppå. Drypp gjerne noen dråper av din beste olivenolje over, og server umiddelbart.

Kantarellsuppe

TIPS

  • Suppen kan serveres som forrett til 6 eller som hovedrett/smårett til 3-4. Ønsker du at suppen skal mette litt mer kan du eventuelt også tilsette litt sprøstekt bacon.

VELBEKOMME!

EnglishREAD IN ENGLISH
  1. Denne suppen laget jeg i går, og den smakte helt fantastisk! Beste suppen jeg har smakt. Alle rundt bordet var henrykt. Tusen hjertelig takk for nydelig oppskrift, nok en gang 🙂

  2. Vet du hvor mange karbo det blir pr 100 gr på denne? Kantaller har jo 7 karbo pr 100g, så hva blir det da med alt det andre?

  3. Hei 🙂 Kan man bruke kantareller som har vært frosset / forvellet?
    På forhånd takk for svar.

    1. Ja, suppen kan lages på forhånd og varmes opp, men de smørstekte kantarellene til toppingen bør tilberedes rett før servering. Lykke til! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits

Min Handleliste

ANNONSE
Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.