I dag kan jeg friste med en smakfull, frisk og fargerik sommersalat med blant annet jordbær, tomat og chili. Et selvskrevent tilbehør på sommerbuffeten, eller prøv den som tilbehør til stekt eller grillet kjøtt, kylling eller det du måtte behage.
Ingredienser
SALAT
200 g | jordbær , i biter |
200 g | cherrytomater , i båter |
1/2 | rødløk , i tynne båter |
1/2 | rød chili , finhakket |
1 neve | basilikumblader |
3 ss | pinjekjerner , ristet |
DRESSING
3 ss | extra vigin olivenolje |
1 ss | eplesidereddik |
1 ts | flytende honning |
salt og pepper |
SLIK GJØR DU
Skyll og rens jordbærene, skjær dem i mindre biter og ha dem i en bolle sammen med tomater, rødløk, chili og basilikum. Vend salaten forsiktig sammen. Rør sammen olivenolje, eddik og honning, og smak til med salt og pepper. Drypp dressingen over salaten, og dryss de ristede pinjekjernene over.
Server salaten som tilbehør til stekt eller grillet kjøtt, kylling eller det du måtte behage. Salaten er også et fargerikt og smakfullt tilbehør på sommerbuffeten.
VELBEKOMME!
Har du laget oppskriften? Jeg vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar under, på facebook eller Instagram (@trinesmatblogg).