I dag kan jeg friste med en perfekt stekt hoisinmarinert svinefilet med to deilige salater - en "knust" agurksalat med chili og en frisk gulrot- og eplesalat.

Svinefileten kan eventuelt erstattes med nakkekoteletter eller kylling, se tips avslutningsvis.

Ingredienser

SVINEFILET & HOISINSAUS

700 g svinefilet (ca.)
salt og pepper
nøytral olje til steking
1 dl hoisin
2 ss soyasaus (japansk type)
1-2 ts sesamolje
1/2-1 ts Sriracha
1 fedd hvitløk , knust
1/2 lime , saften (smak til)

KNUST AGURKSALAT MED CHILI

1 agurk , i biter
1/2-1 rød chili , finhakket
3 ss soyasaus (japansk type)
1 1/2 ss sesamolje
1 1/2 ss riseddik
1 ss sesamfrø
frisk koriander , hakket

GULROTSALAT & TILBEHØR

2-3 gulrot , i tynne strimler
1 eple , i tynne strimler
1 vårløk , i tynne strimler
2 ss extra virgin olivenolje
2 ss flytende honning
2 ss eplesidereddik
2 ss soyasaus (japansk type)
1 ss sesamfrø
salt og pepper
4 porsjoner ris

SLIK GJØR DU

Hoisinmarinert svin med agurksalat

HOISINMARINERT SVINEFILET

Sett stekeovnen på 150 grader over- og undervarme.

Rør sammen alle ingrediensene til hoisinsausen, med unntak av limen. Krydre svinefileten med salt og pepper, og stek kjøttet i nøytral olje. Mot slutten av steketiden pensler du kjøttet med litt av hoisinsausen, og lar det steke til den har en fin stekeskorpe over det hele. Legg kjøttet over i en liten ildfast form som akkurat rommer fileten og hell resten av hoisinsausen over. Stikk et steketermometer i den mest kjøttrike delen av fileten. Stekes midt i ovnen til du har en kjernetemperatur på ca. 66 grader (etter 20-25 minutter). Steketiden vil variere avhengig av størrelsen på fileten, samt hvor lenge du har stekt det i stekepannen først. Ta kjøttet ut av formen og la det hvile i minst 10 minutter. Hell av hoisinsausen som har samlet seg i formen, smak til med limesaft og hold sausen varm.

Kok risen etter anvisningen på emballasjen.

KNUST AGURKSALAT MED CHILI

Skjær endene av agurken og bruk noe tungt til å banke på agurken slik at den sprekker litt opp. Dette gjør at den lettere trekker til seg de øvrige ingrediensene. Skjær deretter agurken i mindre biter og ha dem i en liten bolle. Rør sammen de øvrige ingrediensene og ha over agurken. La det stå å trekke mens du gjør klart resten.

Hoisinmarinert svin med agurksalat

GULROT- OG EPLESALAT

Bruk gjerne et juliennejern og skjær gulrot og eple i tynne strimler. Alternativt kan du benytte det groveste feltet på rivjernet. Skjær også opp vårløken i tynne strimler. Rør sammen ingrediensene til dressingen, og smak deg frem til en fin balanse mellom det søte, salte og det syrlige. Drypp dressingen over salaten og vend den forsiktig sammen.

SERVERING

Skjær kjøttet i tynne skiver, og server det umiddelbart med salatene og risen som tilbehør. Drypp litt av hoisinsausen over svinekjøttet og nyyyt!

Hoisinmarinert svin med agurksalat

TIPS

  • Bytt gjerne ut svinefileten med nakkekoteletter. La dem steke nesten ferdig i stekepannen, ha over hoisinsausen og la det stå å trekke i noen minutter. Kylling smaker også godt i denne oppskriften.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Ser veldig godt utJeg er ikke så glad i eplesidereddik. Noe annen eddik du tenker som vil fungere?

Leave a Reply to Hege Selfors Cancel reply

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste