I dag kan jeg friste med en perfekt stekt hoisinmarinert svinefilet med to deilige salater - en "knust" agurksalat med chili og en frisk gulrot- og eplesalat.
Svinefileten kan eventuelt erstattes med nakkekoteletter eller kylling, se tips avslutningsvis.
Ingredienser
SVINEFILET & HOISINSAUS
700 g | svinefilet (ca.) |
salt og pepper | |
nøytral olje til steking | |
1 dl | hoisin |
2 ss | soyasaus (japansk type) |
1-2 ts | sesamolje |
1/2-1 ts | Sriracha |
1 fedd | hvitløk , knust |
1/2 | lime , saften (smak til) |
KNUST AGURKSALAT MED CHILI
1 | agurk , i biter |
1/2-1 | rød chili , finhakket |
3 ss | soyasaus (japansk type) |
1 1/2 ss | sesamolje |
1 1/2 ss | riseddik |
1 ss | sesamfrø |
frisk koriander , hakket |
GULROTSALAT & TILBEHØR
2-3 | gulrot , i tynne strimler |
1 | eple , i tynne strimler |
1 | vårløk , i tynne strimler |
2 ss | extra virgin olivenolje |
2 ss | flytende honning |
2 ss | eplesidereddik |
2 ss | soyasaus (japansk type) |
1 ss | sesamfrø |
salt og pepper | |
4 porsjoner | ris |
SLIK GJØR DU
HOISINMARINERT SVINEFILET
Sett stekeovnen på 150 grader over- og undervarme.
Rør sammen alle ingrediensene til hoisinsausen, med unntak av limen. Krydre svinefileten med salt og pepper, og stek kjøttet i nøytral olje. Mot slutten av steketiden pensler du kjøttet med litt av hoisinsausen, og lar det steke til den har en fin stekeskorpe over det hele. Legg kjøttet over i en liten ildfast form som akkurat rommer fileten og hell resten av hoisinsausen over. Stikk et steketermometer i den mest kjøttrike delen av fileten. Stekes midt i ovnen til du har en kjernetemperatur på ca. 66 grader (etter 20-25 minutter). Steketiden vil variere avhengig av størrelsen på fileten, samt hvor lenge du har stekt det i stekepannen først. Ta kjøttet ut av formen og la det hvile i minst 10 minutter. Hell av hoisinsausen som har samlet seg i formen, smak til med limesaft og hold sausen varm.
Kok risen etter anvisningen på emballasjen.
KNUST AGURKSALAT MED CHILI
Skjær endene av agurken og bruk noe tungt til å banke på agurken slik at den sprekker litt opp. Dette gjør at den lettere trekker til seg de øvrige ingrediensene. Skjær deretter agurken i mindre biter og ha dem i en liten bolle. Rør sammen de øvrige ingrediensene og ha over agurken. La det stå å trekke mens du gjør klart resten.
GULROT- OG EPLESALAT
Bruk gjerne et juliennejern og skjær gulrot og eple i tynne strimler. Alternativt kan du benytte det groveste feltet på rivjernet. Skjær også opp vårløken i tynne strimler. Rør sammen ingrediensene til dressingen, og smak deg frem til en fin balanse mellom det søte, salte og det syrlige. Drypp dressingen over salaten og vend den forsiktig sammen.
SERVERING
Skjær kjøttet i tynne skiver, og server det umiddelbart med salatene og risen som tilbehør. Drypp litt av hoisinsausen over svinekjøttet og nyyyt!
TIPS
- Bytt gjerne ut svinefileten med nakkekoteletter. La dem steke nesten ferdig i stekepannen, ha over hoisinsausen og la det stå å trekke i noen minutter. Kylling smaker også godt i denne oppskriften.
Ser veldig godt utJeg er ikke så glad i eplesidereddik. Noe annen eddik du tenker som vil fungere?