Det er skolestart, jobbstart, studiestart, barnehagestart - og på´n igjen med matpakke for de aller fleste. Matpakke kan være så mangt, men skal det være brødmat så er et godt og næringsrikt brød det aller beste utgangspunktet. Jeg har her bakt et brød som betegnes som grovt på brødskalaen, og som er ypperlig å benytte i matpakken.
Når du baker med grovt mel bør minst halvparten av melet være fint sammalt mel, slik at brødet hever lettere og blir luftigere. Videre er det en fordel å bløtlegge grovt mel, kjerner og frø, det gir en bedre smak samtidig som bløtleggingen binder deigen bedre. Bløtleggingen gir også bedre tyggemotstand, samt at det hindrer at frø, kjerner og hele korn absorberer mye vann fra deigen under første heving. Og ikke minst er det viktig å elte brødet vel og lenge, slik at glutennettet får satt seg - og du får et luftig og godt brød som ikke smuler. Bak ditt eget matpakkebrød du også, da vel!
Ingredienser
TRINN 1
100 g | solsikkekjerner |
50 g | sesamfrø |
Bli medlem for å lese videre
Som medlem får du blant annet:
- Tilgang til alle oppskrifter og artikler
- Tilgang til alle uke- og festmenyer
- Svarprioritet i kommentarfeltet
Allerede medlem? Logg inn her