Mange sliter med å få barna til å spise nok frukt og grønnsaker. Sett frem oppskjært frukt og grønt og kanskje en dipp, da er det større sannsynlighet for at dere får i dere "5 om dagen". Og husk, barn kopierer matvanene til foreldrene sine, hvis du ikke spiser frukt eller grønt, så gjør heller ikke barna dine det.
Her er en tallerken med oppskjærte grønnsaker og to dipper til inspirasjon. Bruk det du har av grønnsaker, crème fraîche, rømme og smakstilsetninger. Sett det frem hvis det drøyer med middagen, til TV-kosen eller hvis dere rett og slett er fysen på noe godt.
Ingredienser
URTEDIPP
150 g | crème fraîche eller rømme |
1 fedd | hvitløk , presset |
1 ts | sitronsaft (smak til) |
2 ss | gressløk , finhakket |
salt og pepper (smak til) |
CHILIDIPP
150 g | crème fraîche eller rømme |
1 ss | ketsjup |
1 ss | Sriracha (smak til) |
FORSLAG TIL GRØNNSAKER
gulrøtter | |
paprika | |
agurk | |
reddiker | |
cherrytomater | |
sukkererter |
SLIK GJØR DU
Rør sammen ingrediensene til dippene og smak deg frem til en god balanse mellom de ulike smakene.
Skjær opp grønnsakene i mindre biter og anrett dem på en tallerken. Server dippene ved siden av.
VELBEKOMME!
Denne oppskriften har jeg lånt fra «Trines kokebok for unge kokker» (oppskriften er litt grundigere beskrevet i boken). Nå får du den til halv pris, kr. 199 hos Norli, se HER. En ypperlig gave til barn, unge og barnefamilier.