Mais er populært tilbehør til grillmaten. Prøv denne maissalaten med syltet rød chili neste gang du skal grille!
Ingredienser
SALATEN
2-3 | maiskolber (ferdig kokt) |
1/2-1 | crispisalat eller annen salat, i grove biter |
1/2-1 | rødløk , tynne skiver |
3 | vårløk , i skiver |
100-150 g | feta , smuldret |
1 neve | friske urter , feks. koriander og basilikum, grovt snittet |
syltet rød chili etter smak (se oppskrift) |
DRESSING
2 ss | majones |
2 ss | extra vigin olivenolje |
1 fedd | hvitløk , knust |
1/2 | lime , saften |
salt og pepper |
SYLTET RØD CHILI
1 dl | vann |
1/2 dl | sukker |
1/4 dl | eddik |
1-2 | røde chili , i skiver |
SLIK GJØR DU
Lag syltet chili etter denne oppskriften. Alternativt kan du benytte finhakket rød eller grønn chili etter smak.
Pensle maiskolbene med litt nøytral olje og grill dem jevnt (eller stek dem i grillpanne). Skjær deretter maiskornene av kolbene. Ha maisen i en bolle. Alternativt kan du skjære av maiskornene og steke dem i stekepannen i litt smør.
Skjær opp de øvrige grønnsakene som angitt og ha dem i bollen sammen med maisen og grovt hakkede friske urter.
Rør sammen majones, olivenolje og hvitløk, og smak til med lime, salt og pepper. Vend dressingen inn i salaten. Topp salaten med smuldret fetaost og syltet chili etter smak (eller server chilien ved siden av).
Serveres som tilbehør til grillmat eller tex-mex.
Alle oppskrifter på grillmat finner du samlet her, og grillmattilbehøret finner du samlet her.
VELBEKOMME!
Kjempegodt!