En av mine favorittdesserter er ananas i ulike forkledninger. Ananasen pensles her med flytende honning og gis et dryss med rød chili, før den legges på grillen etter at hovedretten er vel fortært.

Ingredienser

1 ananas , i skiver
flytende honning
1/2 - 1 rød chili , finhakket
melis
sitronmelisse eller mynte
4-6 kuler vaniljeis

SLIK GJØR DU

Skjær av bunnen på ananasen, sett den på et skjærebrett med toppen opp og skjær av ”skallet”. Del den opp i ca. 1,5 cm tykke skiver. Behold gjerne den trevlete kjernen i midten, men pass på at den ligger igjen på tallerkenen når desserten er inntatt.

Pensle ananasskivene med flytende honning på begge sider og legg dem på varm grill. Grill ananasen på den ene siden, snu og ha hakket rød chili over. Grill ananasen på den andre siden, snu – ha på chili, og la ananasen grille et par minutter til, til den er mør inni og litt brun i kantene.

Server ananasen med friske bringebær (eller andre bær) og en kule vaniljeis. Ringle eventuelt over litt ekstra honning og gi desserten et lite melisdryss før servering.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
      1. Jeg pleier å skjære den i skiver først og så skrelle av kantene/skallet deretter. Og i tillegg «stemple» bort kjernen med eksempelvis eplekjerne jern. Så vender jeg skivene i brunsukker og kanel samt en liten dæsj likør. (Grand Marnier eller Cointreau eksempelvis) Lar de ligge en halvtime ich. Så, viktig. Steker de på plate på grillen med litt meierismør. Da får du den litt salte smaken av smør sammen med det søte/friske. Steker de så de blir karamellisert. Serverer med en kule vaniljeis som jeg legger i hullet der kjernen var. (Vaniljekesam funker også bra.)Og drysser litt chili explosion over isen. Nyyydelig godt, enkelt og alle blir henrykte

  1. Denne skal garantert prøves.
    Må samtidig takke for at du kommer med den ene gode matretten etter den andre. I går sto Limemarinert laksespyd med mango-og avokadosalsa på menyen hos oss, og den ble en stor hit!!!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste