Disse deilige hjemmelagede hamburgerne er fylt med blåmuggost, noe som er en ypperlig match til den søtlige tomatsalsaen og den sprøstekte baconet. Det hele omsluttes av et deilig hjemmebakt speltbrød. Begynn med hamburgerbrødene:

Ingredienser

Hamburgerbrød med spelt (ca 10 stk)

2,5 dl melk
1 dl vann
1 ts sukker
1/2-1 ts salt
25 g fersk gjær
350 g fint speltmel (ca.)
150 g sammalt speltmel (ca.)
50 g smør i terninger
vann + sesamfrø

Ostefylte burgere (3 burgere)

500 g karbonadedeig
1/4 rødløk (ca.) finhakket
salt og nykvernet sort pepper
2-3 ss Blåmuggost , for eksempel Selbu blå

Tomatsalsa

tomater i små terninger
soltørkede tomater i små terninger
rød chili i små terninger
rødløk i små terninger
1-2 vårløk finsnittet
1-2 ss olivenolje
friske krydderurter finhakket
salt og pepper

Garnityr

3-6 skiver bacon , sprøstekt
ketchup
salat

SLIK GJØR DU

Bland karbonadedeig, rødløk, salt og pepper. Bruk gjerne hendene for å få blandet alt godt sammen. Del deigen i 3 like store emner og klapp dem til en flat, oval leiv. Bruk fuktede hender og fuktet underlag. Smuldre osten på den ene halvdelen av leiven (men ikke mot kantene), og brett den andre halvdelen over. Du skal nå ha en halvmåneformet hamburger (gjerne litt flatere enn den på bildet). Klem godt i skjøtene slik at osten ikke renner ut under stekingen. Stek hamburgerne i smør til de har en fin stekeskorpe og er gjennomstekte inni. La hamburgerne hvile i pannen i ca 5 minutter mens du klargjør resten av retten.

 

Skjær opp ingrediensene til salsaen og rør det hele lett sammen. Tilsett litt olivenolje og smak til med salt, pepper og friske krydderurter.

 

Sprøstek baconet og la det renne av på litt kjøkkenpapir.

Montering: Del hamburgerbrødene i to og fordel salat på den nederste delen. Legg burgeren oppå og ha på en dæsj med ketchup, gjerne hjemmelaget.

Server umiddelbart, og nyyyt!

(Hamburgerbrød som blir til overs kan fint fryses. Som en variasjon kan du for eksempel lage lakseburgere.)

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Ser helt nydelig ut!! En fantastisk samling av spennende oppskrifter du har her….tenker det blir en tur innom både titt og ofte for tips til dagens måltider! Takk for at du deler:)

  2. Hei Trine,

    Idag ble det speltburgerbrød og saftig burger til familien (som fremdeles jubler). Takk for en inspirerende og utrolig omfangsrik blogg. Jeg linket opp denne oppskriften fra min blogg idag hvor jeg inspirert av Modernist Cuisine laget burgere med sous vide. Meget godt fornøyd med resultatet:-) (www.sviddaa.com)

    Mvh
    Kristian Ebbesen Fjelde

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste