Hvor langt en kan dra pizzabegrepet vet jeg ikke, men mulig jeg tråkker over pizzastreken nå. I så fall får den som føler seg forulempet ha meg unnskyldt. Her kommer nemlig en greskinspirert pizza. Med greske kjøttboller (keftedakia), kalamataoliven og fetaost. Litt variasjon kan vel være godt for alle og enhver, og av og til går kreativiteten litt over styr på kjøkkenet. Dette ble faktisk ganske så godt, og verdt et forsøk dersom du liker greske smaker. Finn frem:
Ingredienser
Greske kjøttboller
400 g | kjøttdeig eller karbonadedeig |
1 | egg |
1,5 dl | brødrasp |
2 fedd | hvitløk finhakket |
frisk basilikum finhakket | |
¼-½ ts | tørket oregano |
2 ts | rødvinseddik |
1 ss | olivenolje |
salt og pepper |
Garnityr
1 | rødløk i tynne båter |
200 g | cherrytomater delt i to eller tre |
150-200 g | feta smuldret |
1 neve | sorte kalamataoliven |
olivenolje | |
maldonsalt | |
Frisk basilkum |
SLIK GJØR DU
Lag pizzadeig etter for eksempel denne oppskriften og sett til heving.
Bland alle ingrediensene til kjøttbollene i en bolle og rør det godt sammen. Bruk gjerne hendene. Smak til med krydderet.
Fukt hendene og form små boller. Alternativt kan du benytte en teskje/barneskje til å forme kjøttbollene.
Kjøttbollene stekes i smør på middels varm panne til du får en fin stekeskorpe. De skal ikke være gjennomstekte da de jo skal stekes ytterligere sammen med pizzaen.
Kjevle ut pizzadeigen og ha den på et bakepapirkledt stekebrett (eller en oppvarmet bakesten). Fordel tomater og løkringer og ringle over litt olivenolje og strø eventuelt på litt maldonsalt (kommer an på hvor mye fetaost du benytter og hvor salte kjøttbollene dine er). Fordel deretter kjøttboller, feta og oliven over.
Stekes ved 250 grader (på pizzafunksjon, hvis du har) til pizzabunnen er gjennomstekt, etter ca 10 minutter. Fordel litt finhakket basilikum over og server umiddelbart.
Enjoy!
mmm – deilig, hvis du ikke vil støte noen kan du jo bare bake pitabrød og ta alt tilbehøret oppi dem, kanskje med litt hummus i tillegg? Inspirerende!
I love Chrizo it really is one of the best tasting sausages around
Hei, Magne fra VG Nett her. Nå ligger innlegget ditt på Lesernes VG matspesial. God helg 🙂
Så gøy! 😉
Dette så namnam ut.
Tror nok en hvitvin hadde passet godt sammen med denne pizzaen 🙂
Den så spicy og god ut 🙂 Godt innenfor pizzabegrepet vil jeg også påstå, de kjøttbollene må prøves!
Så bra! Du skjønner, jeg har lesere utenfor Norge, og fikk passet påskrevet da jeg puttet chorizo i paellaen… 🙂
Det gjør da vi også………
Den må prøves, men jeg tror jeg tar en Italiensk og ikke Gresk vin til.
Ja, for all del! Vi hadde også italiensk vin til. 😉
Du har vel ikke gresk vin engang…
Denne skal jeg lage når jeg får inn penger på mandag. Takk! 🙂
Hei
testa å spise Gresk pizza med kjøttboller, tomater, oliven og feta idag og smakte som piss men jaja better luck next time 😉
Denne pizzaen falt nå iallefall i smak i heimen hos oss, når far spør om vi kan lage denne flere ganger, det er et GODT tegn på at dette var godt!
Bra jobba Trine! =)
Det er et godt tegn! Hils til far! 😉