Hvor langt en kan dra pizzabegrepet vet jeg ikke, men mulig jeg tråkker over pizzastreken nå. I så fall får den som føler seg forulempet ha meg unnskyldt. Her kommer nemlig en greskinspirert pizza. Med greske kjøttboller (keftedakia), kalamataoliven og fetaost. Litt variasjon kan vel være godt for alle og enhver, og av og til går kreativiteten litt over styr på kjøkkenet. Dette ble faktisk ganske så godt, og verdt et forsøk dersom du liker greske smaker. Finn frem:

Ingredienser

Greske kjøttboller

400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
1 egg
1,5 dl brødrasp
2 fedd hvitløk finhakket
frisk basilikum finhakket
¼-½ ts tørket oregano
2 ts rødvinseddik
1 ss olivenolje
salt og pepper

Garnityr

1 rødløk i tynne båter
200 g cherrytomater delt i to eller tre
150-200 g feta smuldret
1 neve sorte kalamataoliven
olivenolje
maldonsalt
Frisk basilkum

SLIK GJØR DU

Lag pizzadeig etter for eksempel denne oppskriften og sett til heving.

Bland alle ingrediensene til kjøttbollene i en bolle og rør det godt sammen. Bruk gjerne hendene. Smak til med krydderet.

Fukt hendene og form små boller. Alternativt kan du benytte en teskje/barneskje til å forme kjøttbollene.

Kjøttbollene stekes i smør på middels varm panne til du får en fin stekeskorpe. De skal ikke være gjennomstekte da de jo skal stekes ytterligere sammen med pizzaen.

Kjevle ut pizzadeigen og ha den på et bakepapirkledt stekebrett (eller en oppvarmet bakesten). Fordel tomater og løkringer og ringle over litt olivenolje og strø eventuelt på litt maldonsalt (kommer an på hvor mye fetaost du benytter og hvor salte kjøttbollene dine er). Fordel deretter kjøttboller, feta og oliven over.

Stekes ved 250 grader (på pizzafunksjon, hvis du har) til pizzabunnen er gjennomstekt, etter ca 10 minutter. Fordel litt finhakket basilikum over og server umiddelbart.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. mmm – deilig, hvis du ikke vil støte noen kan du jo bare bake pitabrød og ta alt tilbehøret oppi dem, kanskje med litt hummus i tillegg? Inspirerende!

    1. Så bra! Du skjønner, jeg har lesere utenfor Norge, og fikk passet påskrevet da jeg puttet chorizo i paellaen… 🙂

  2. Denne pizzaen falt nå iallefall i smak i heimen hos oss, når far spør om vi kan lage denne flere ganger, det er et GODT tegn på at dette var godt!

    Bra jobba Trine! =)

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste