ANNONSE - RANA PASTA

Tortelloni er pasta formet i ringer og fylt med enten ost, kjøtt og/eller grønnsaker. Jeg har sett italienere gjøre det for hånd, og selv om det sies at øvelse gjør mester, så er ikke "tortellonibretting" noen hverdagssyssel hjemme hos oss. Da kjøper jeg heller ferdig fylt tortelloni, dermed pasta!

Tortelloni er kjapp og populær hverdagsmat hjemme hos. Enten sammen med en enkel pastasaus eller salviesmør, eller gratinert i en form sammen med ost og spinat eller i en smakfull tomatsaus toppet med mozzarella - som i denne oppskriften. Jeg har her brukt Rana pasta som er en fersk pasta som lages av gode råvarer og er uten tilsetningsstoffer. Rana tortelloni finnes i ulike varianter, for eksempel tomat & mozzarella, ricotta og spinat eller pesto. I denne oppskriften har jeg benyttet tortelloni med ost og skinke, men du kan gjerne benytte en av de andre variantene istedet, og da blir pastaretten også vegetarisk.

Annonse

Ingredienser

GRATINERTE TORTELLONI

2 pakker Rana tortelloni med ost og skinke
1 liten rødløk , i små terninger
1 rød paprika , i små terninger
3-4 fedd hvitløk , finhakket
1 rød chili , finhakket
1 ss tomatpuré
400 g hermetiske tomater , hakkede
400 g hermetiske cherrytomater
1/2-1 ss tørket basilikum
salt og pepper
1 ts sukker
1 mozzarella
frisk basilikum

TILBEHØR

1 pose småbladsalat
2-3 ss pinjekjerner , ristet
extra virgin olivenolje
chiliflak

SLIK GJØR DU

GRATINERTE TORTELLONI MED TOMATSAUS OG MOZZARELLA

Sett stekeovnen på 225 grader over- og undervarme. Finn frem en ildfast form som er ca. 32 x 20 cm. Skjær opp grønnsakene som angitt.

Stek løken i litt nøytral olje, til den er blank og myk. La paprika, hvitløk og chili steke med de siste minuttene. Tilsett tomatpure og la det surre i ca. ett minutt, tilsett hermetiske tomater og la det stå å småkoke uten lokk i ca. 10 minutter. Smak til med basilikum, sukker, salt og pepper. Dersom du ønsker det kan du kjøre sausen glatt med en stavmikser eller lignende.

Finn frem en stor kjele og ha i rikelig med vann tilsatt litt salt. Når vannet koker tilsetter du tortelloniene og lar dem trekke i 1 minutt. Hell umiddelbart av vannet (bruk gjerne et dørslag).

GRATINERTE TORTELLONI MED TOMATSAUS OG MOZZARELLA

Fordel pastaen i den ildfaste formen, hell tomatsausen over og vend litt på formen slik at sausen fordeler seg jevnt utover. Smuldre over mozzarella (og eventuelt litt finrevet parmesan). Stekes på midterste rille i ca. 15 minutter, til osten begynner å ta litt farge.

GRATINERTE TORTELLONI MED TOMATSAUS OG MOZZARELLA

La retten hvile i ca. 5 minutter, dryss over litt frisk basilikum (hvis du har) og nyt den sammen med en grønn salat og godt brød, for eksempel focaccia eller landbrød. Gi gjerne retten et lite dryss med chiliflak dersom du ønsker litt mer «sting».

GRATINERTE TORTELLONI MED TOMATSAUS OG MOZZARELLA

TIPS

  • Bruk oppskriften som et utgangspunkt og varier etter smak og hva du har tilgjengelig. Tilsett hvitløk og chili etter smak og behag, og varier gjerne med ulike typer grønnsaker. Revne gulrøtter og squash i små terninger smaker for eksempel godt i tomatsausen. Du kan også runde av sausen med en liten fløteskvett.
  • Sjekk gjerne også ut denne oppskriften på minestronesuppe med tortelloni.

VELBEKOMME!

Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med Oluf Lorentzen AS, som blant annet forhandler Rana pasta. Rana pasta får du kjøpt hos MENY, Mega, Matkroken, Joker, Spar, Kiwi og Bunnpris, samt i Oluf Lorentzens nettbutikk

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Denne er utrolig god, har laget den i hvertfall 5 ganger siden du la den ut, og lager den igjen nå. Skikkelig deilig søndagskos <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.