Bortekjøpt fylt pasta er kjapp og populær hverdagsmat hjemme hos. Enten sammen med en enkel pastasaus eller salviesmør, eller gratinert i en form sammen med ost og spinat eller i en smakfull tomatsaus toppet med mozzarella - som i denne oppskriften. I denne oppskriften har jeg benyttet tortelloni med ost og skinke, men du kan benytte pasta med annet fyll isteden (for eksempel spinat og ricotta).

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

GRATINERT PASTA

500 g fylt pasta med ost og skinke el.
1 liten rødløk , i små terninger
1 rød paprika , i små terninger
3-4 fedd hvitløk , finhakket
1 rød chili , finhakket
1 ss tomatpuré
400 g hermetiske tomater , hakkede
400 g hermetiske cherrytomater
1/2-1 ss tørket basilikum
salt og pepper
1 ts sukker
1 mozzarella
frisk basilikum

TILBEHØR

1 pose småbladsalat
2-3 ss pinjekjerner , ristet
extra virgin olivenolje
chiliflak

SLIK GJØR DU

GRATINERTE TORTELLONI MED TOMATSAUS OG MOZZARELLA

Sett stekeovnen på 225 grader over- og undervarme. Finn frem en ildfast form som er ca. 32 x 20 cm. Skjær opp grønnsakene som angitt.

Stek løken i litt nøytral olje, til den er blank og myk. La paprika, hvitløk og chili steke med de siste minuttene. Tilsett tomatpure og la det surre i ca. ett minutt, tilsett hermetiske tomater og la det stå å småkoke uten lokk i ca. 10 minutter. Smak til med basilikum, sukker, salt og pepper. Dersom du ønsker det kan du kjøre sausen glatt med en stavmikser eller lignende.

Finn frem en stor kjele og ha i rikelig med vann tilsatt litt salt. Når vannet koker tilsetter du den fylte pastaen og lar den trekke i et par minutter mindre enn hva som står på emballasjen. Hell umiddelbart av vannet (bruk gjerne et dørslag).

GRATINERTE TORTELLONI MED TOMATSAUS OG MOZZARELLA

Fordel pastaen i den ildfaste formen, hell tomatsausen over og vend litt på formen slik at sausen fordeler seg jevnt utover. Smuldre over mozzarella (og eventuelt litt finrevet parmesan). Stekes på midterste rille i ca. 15 minutter, til osten begynner å ta litt farge.

La retten hvile i ca. 5 minutter, dryss over litt frisk basilikum (hvis du har) og nyt den sammen med en grønn salat og godt brød, for eksempel focaccia eller landbrød. Gi gjerne retten et lite dryss med chiliflak dersom du ønsker litt mer «sting».

GRATINERTE TORTELLONI MED TOMATSAUS OG MOZZARELLA

TIPS

  • Bruk oppskriften som et utgangspunkt og varier etter smak og hva du har tilgjengelig. Tilsett hvitløk og chili etter smak og behag, og varier gjerne med ulike typer grønnsaker. Revne gulrøtter og squash i små terninger smaker for eksempel godt i tomatsausen. Du kan også runde av sausen med en liten fløteskvett.
  • Sjekk gjerne også ut denne oppskriften på minestronesuppe med tortelloni.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Denne er utrolig god, har laget den i hvertfall 5 ganger siden du la den ut, og lager den igjen nå. Skikkelig deilig søndagskos <3

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste