Hjemmelaget granola står ofte på frokostmenyen hos meg. Granolaen toppes gjerne med yoghurt og friske bær.
Ingredienser
| 250 g | havregryn (gjerne store) |
| 125 g | nøtter, , grovt hakket (feks mandler og hasselnøtter) |
| 50 g | solsikkekjerner |
| 25 g | gresskarkjerner |
| 25 g | sesamfrø |
| 2 ss | chiafrø |
| 1 ss | smør eller solsikkeolje |
| 1 dl | eplejuice |
| 1 ss | honning |
| 1 ss | brunt sukker el. |
| yoghurt eller en annen smakstilsetning | |
| 1 neve | blåbær eller andre bær (kan sløyfes) |
OBS! Lurt å tenke på når du justerer antall porsjoner. Les mer
SLIK GJØR DU

Sett stekeovnen på 150 grader, over- og undervarme.
Ha havregryn, nøtter, kjerner og frø i en bolle og rør godt sammen. Ha eplejuice, smør, sukker og honning i en liten kjele, og varm opp til alt er oppløst (skal ikke koke). Hell blandingen oppi det tørre og rør godt sammen.

Hell blandingen over på et bakepapirkledt stekebrett og fordel den jevnt utover.

Stekes midt i ovnen i 40-45 minutter, til granolaen her en fin gyllen farge. Rør i blandingen cirka hvert 10 minutt (gjerne oftere mot slutten) for å få et jevnt stekt resultat. Pass på mot slutten av steketiden slik at granolaen ikke blir brent.

La granolaen avkjøles, og hell den deretter på et stort glass eller i en boks.
Serveres med ønsket tilbehør, og gjerne toppet med noen friske blåbær eller etter smak.

TIPS
- Granolaen er holdbar i ca 1 måned, forutsatt at den oppbevares tørt og mørkt/lystett beholder.
- Strø gjerne litt granola som «krønsj» på desserter og kaker.
- Alle granolaoppskriftene på bloggen finner du samlet her.
VELBEKOMME!
Takk for fin oppskrift! Endelig kan jeg kose meg med granola uten å få vondt i magen av oligofruktose og andre tvilsomme tilstetningsstoffer. Ekstra fint er det at sønnen med sterk nøtteallergi viser seg å kunne spise denne granolaen med mandel!