ANNONSE RØROSMEIERIET

Hjemmelaget granola står ofte på frokostmenyen hos meg. Granolaen toppes med favorittyoghurten, nemlig økologisk blåbæryoghurt fra Rørosmeieriet. Økologisk Røros Yoghurt er en norsk økologisk yoghurt som er laget av en unik tettekultur med aktive melkesyrebakterier, og inneholder ikke tilsetningsstoffer av noe slag, som for eksempel aromaer eller søtstoffer. Dette gir yoghurten en mild, frisk og fyldig smak. Jeg elsker blåbær, og derfor er blåbærvarianten et naturlig valg for meg. Yoghurten kommer i ytterligere fire varianter (naturell, jordbær/rabarbra, tyttebær og vanilje), så her skal det være noe for enhver smak. Prøv Røros Yoghurt på granolaen neste gang du også, eller spis yoghurten som den er.

Ingredienser

250 g havregryn (gjerne store)
125 g nøtter, , grovt hakket (feks mandler og hasselnøtter)
50 g solsikkekjerner
25 g gresskarkjerner
25 g sesamfrø
2 ss chiafrø
1 ss Røros Smør eller solsikkeolje
1 dl eplejuice
1 ss honning
1 ss brunt sukker el.
Økologisk Røros Yoghurt med blåbær eller en annen smakstilsetning
1 neve blåbær eller andre bær (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

Granola med blåbæryoghurt

Sett stekeovnen på 150 grader, over- og undervarme.

Ha havregryn, nøtter, kjerner og frø i en bolle og rør godt sammen. Ha eplejuice, smør, sukker og honning i en liten kjele, og varm opp til alt er oppløst (skal ikke koke). Hell blandingen oppi det tørre og rør godt sammen.

Granola med blåbæryoghurt

Hell blandingen over på et bakepapirkledt stekebrett og fordel den jevnt utover.

Granola med blåbæryoghurt

Stekes midt i ovnen i 40-45 minutter, til granolaen her en fin gyllen farge. Rør i blandingen cirka hvert 10 minutt (gjerne oftere mot slutten) for å få et jevnt stekt resultat. Pass på mot slutten av steketiden slik at granolaen ikke blir brent.

Granola med blåbæryoghurt

La granolaen avkjøles, og hell den deretter på et stort glass eller i en boks.

Serveres med rikelig med Økologisk Røros Yoghurt med blåbær, og gjerne toppet med noen friske blåbær, hvis du har.

Granola med blåbæryoghurt

TIPS

  • Granolaen er holdbar i ca 1 måned, forutsatt at den oppbevares tørt og mørkt/lystett beholder.
  • Strø gjerne litt granola som «krønsj» på desserter og kaker.
  • Alle granolaoppskriftene på bloggen finner du samlet her.

Granola med blåbæryoghurt

Dette innlegget er laget som en del av mitt samarbeid med Rørosmeieriet. Rørosmeieriet lager økologiske produkter av høy kvalitet gjennom industrialisert håndverksproduksjon. Økologisk Røros Yoghurt finnes i 5 smaksvarianter, naturell, tyttebær, blåbær, vanilje og jordbær/rabarbra. Yoghurten får du kjøpt i velassorterte dagligvareforretninger. Dersom du ikke finner produktene fra Rørosmeieriet der du handler, kan du spørre kjøpmannen om de kan ta det inn. 

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste