Hjemmelaget granola står ofte på frokostmenyen hos meg. Granolaen toppes gjerne med yoghurt og friske bær.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

250 g havregryn (gjerne store)
125 g nøtter, , grovt hakket (feks mandler og hasselnøtter)
50 g solsikkekjerner
25 g gresskarkjerner
25 g sesamfrø
2 ss chiafrø
1 ss smør eller solsikkeolje
1 dl eplejuice
1 ss honning
1 ss brunt sukker el.
yoghurt eller en annen smakstilsetning
1 neve blåbær eller andre bær (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

Granola med blåbæryoghurt

Sett stekeovnen på 150 grader, over- og undervarme.

Ha havregryn, nøtter, kjerner og frø i en bolle og rør godt sammen. Ha eplejuice, smør, sukker og honning i en liten kjele, og varm opp til alt er oppløst (skal ikke koke). Hell blandingen oppi det tørre og rør godt sammen.

Granola med blåbæryoghurt

Hell blandingen over på et bakepapirkledt stekebrett og fordel den jevnt utover.

Granola med blåbæryoghurt

Stekes midt i ovnen i 40-45 minutter, til granolaen her en fin gyllen farge. Rør i blandingen cirka hvert 10 minutt (gjerne oftere mot slutten) for å få et jevnt stekt resultat. Pass på mot slutten av steketiden slik at granolaen ikke blir brent.

Granola med blåbæryoghurt

La granolaen avkjøles, og hell den deretter på et stort glass eller i en boks.

Serveres med ønsket tilbehør, og gjerne toppet med noen friske blåbær eller etter smak.

Granola med blåbæryoghurt

TIPS

  • Granolaen er holdbar i ca 1 måned, forutsatt at den oppbevares tørt og mørkt/lystett beholder.
  • Strø gjerne litt granola som «krønsj» på desserter og kaker.
  • Alle granolaoppskriftene på bloggen finner du samlet her.

VELBEKOMME!

Skriv ut

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste