Tomatsuppe er kjapp, enkel, smakfull og populær middag. Nydelig hverdagsmat med godt brød til, men kan gjerne også serveres som forrett.
Ingredienser
| 1 liten | rødløk , i små terninger |
| 2 fedd | hvitløk , finhakket |
| 1/2 | rød chili , finhakket |
| 800 g | passata eller hermetiske tomater, hakkede |
| 5 dl | grønnsaksbuljong eller utblandet fond |
| salt og pepper | |
| 4 ss | crème fraîche eller rømme |
| chiliflak | |
| frisk basilikum (kan sløyfes) | |
| godt brød |
OBS! Lurt å tenke på når du justerer antall porsjoner. Les mer
SLIK GJØR DU

Skjær opp grønnsakene slik at du har alt klart før du setter i gang.
Stek løken i litt nøytral olje, til den er blank og myk. Tilsett hvitløk og chili mot slutten av steketiden. Ha i passata og grønnsaksbuljong, og rør sammen. La suppen koke i ca. 5 minutter, rør av og til. Dersom du benytter hermetiske tomater bør suppen koke noe lengre, og du bør også blende den med en stavmikser el. Smak til med salt og nykvernet sort pepper.
Server suppen rykende varm, og topp den gjerne med en spiseskje creme fraiche, en klype chiliflak og frisk basilikum, og nyyyt!

BUON APPETITO!