ANNONSE - MUTTI

Tomatsuppe er kjapp, enkel, smakfull og populær middag. Når du skal lage tomatsuppe er det viktig å bruke gode tomater. Jeg har her brukt Mutti passata som er en ferdig silt tomatsaus laget av 99,5% tomater. Den har en fin knallrød farge, en kremete konsistens og er søt og god på smak. Med passata som utgangspunkt trenger du ikke så mye mer for å få et godt resultat, jeg har i denne oppskriften kun tilsatt rødløk, hvitløk, chili og grønnsaksbuljong. Chilien gir en god balanse mot den fyldige og søte passataen. På grunn av den silkemyke konsistensen på passataen er det ikke nødvendig å blende suppen. Og ikke minst, suppen er ferdig på under 10 minutter, altså kjappere enn posevarianten! Nydelig hverdagsmat med godt brød til, men kan gjerne også serveres som forrett.

Tomatsuppe kan varieres i det uendelige, med for eksempel ulike typer grønnsaker og pasta, og toppes med pølser, egg, ost eller hva du måtte ønske. Mutti er på jakt etter Norges beste tomatsuppe og ønsker å utfordre deg til å lage DIN beste tomatsuppe. Meld deg på Muttis tomatsuppemesterskap 2023, kanskje det blir deg som stikker av med premien som er en tur til Parma og en middag på en Michelinrestaurant! Les mer om konkurransen avslutningsvis.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

1 liten rødløk , i små terninger
2 fedd hvitløk , finhakket
1/2 rød chili , finhakket
800 g Mutti passata
5 dl grønnsaksbuljong eller utblandet fond
salt og pepper
4 ss crème fraîche eller rømme
chiliflak
frisk basilikum (kan sløyfes)
godt brød

SLIK GJØR DU

Hjemmelaget tomatsuppe

Skjær opp grønnsakene slik at du har alt klart før du setter i gang.

Stek løken i litt nøytral olje, til den er blank og myk. Tilsett hvitløk og chili mot slutten av steketiden. Ha i Mutti passata og grønnsaksbuljong, og rør sammen. La suppen koke i ca. 5 minutter, rør av og til. Smak til med salt og nykvernet sort pepper.

Server suppen rykende varm, og topp den gjerne med en spiseskje creme fraiche, en klype chiliflak og frisk basilikum, og nyyyt!

Hjemmelaget tomatsuppe

OM TOMATSUPPEMESTERSKAPET

  • Lag din aller beste tomatsuppe, hvor gjerne Mutti tomater får spille hovedrollen. Les mer om konkurransen og meld deg på her. Fristen for å delta er 30.9.23.
  • Premien er en tur til Parma og en middag på en Michelinrestaurant.

Hjemmelaget tomatsuppe

BUON APPETITO!

Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med Oluf Lorentzen AS som blant annet forhandler Mutti passata. Mutti passata er klar til bruk, og er ypperlig å bruke i for eksempel lasagne, pastaretter og supper. Mutti passata får du kjøpt i velassorterte dagligvareforretninger, som for eksempel Coop, Meny, Spar, Bunnpris og Joker, samt i Oluf Lorentzens nettbutikk

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste