Fennikel er godt tilbehør til fisk, og hva passer vel da bedre å la litt torsk og reker få duppe litt rundt i en fennikelsuppe? En enkel og velsmakende suppe, til hverdags eller til fest. Til 3-4 porsjoner trenger du:

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

1 fennikel (ca 200 gram)
2 sjalottløk , finhakket
1 dl hvitvin
6-7 dl grønnsaksbuljong
1 ts chilipasta (sambal oelek)
2 dl matfløte
salt og pepper
sitronsaft litt
400 g torskefilet , i terninger
100-150 g rensede reker
persille litt , finhakket

SLIK GJØR DU

Rens fennikelen, skrap bort eventuelle trevler og skyll den godt. Skjær den deretter i tynne skiver. Fres sjalottløk og fennikel i smør eller olje, til løken er blank og myk. Ta gjerne opp et par fennikelskiver til pynt, men det er ikke nødvendig. Tilsett chilipasta og la det surre med noen sekunder, før du tilsetter hvitvin og grønnsaksbuljong. La det koke til fennikelen er mør og fin, etter ca 10 minutter. Tilsett matfløte (eventuelt kremfløte eller creme fraiche) og smak til med salt, pepper og eventuelt mere chilipasta. Finn frem stavmikseren og kjør suppen til den blir jevn.

Ha i torsken og persille og varm opp suppen opp mot kokepunktet. La den deretter stå å trekke uten å koke, i ca 5 minutter, til torsken er gjennomvarm. Tilsett rekene  rett før servering, eller legg de i suppetallerknene og øs den varme suppen over. Pynt med en fennikelskive og finhakket persille.

Serveres umiddelbart, gjerne med speltfoccacia eller annet godt brød, og et glass hvitvin til.

Enjoy!

* VIN I MAT: Når du skal benytte vin i mat trenger du slett ikke å sprette en ny flaske for formålet. Dersom du har vinrester kan du fryse skvettene i isbitformer/isbitposer og ta opp noen isbiter ved behov. Da har du matvin tilgjengelig, samtidig som du får nyttiggjort deg vinrester før de surner. Et annet tips kan være å kjøpe inn matvin. Det fås kjøpt i velassorterte dagligvareforretninger og er holdbare i 1 mnd etter åpning.

Skriv ut
  1. Dette blir dagens middag. I går prøvde jeg torsk og ratatouille, som var (som du skrev) en nydelig kombinasjon. Erstattet de hermetiske tomatene med friske og hadde i litt aubergine i tillegg. Skal absolutt lages igjen.

  2. Skrev dette til innlegget ditt om helstekt oksefilet men fikk ikke noe svar:

    Har du prøvd å ha ovnsbakte poteter og grønnsaker til? Ta det du har for hånden, her er eksempel på grønnsaker som er gode til biff:
    Poteter, mandelpoteter, brokkoli, gulrot, paprika, champignon, sellerirot.
    Skjær dem opp, ha alt i form med litt olivenolje, inn i ovnen en halvtime. Siste fem min steker du biffen og lager en god saus til! Enkelt, lettvint visst mange folk skal ha og du hiver alt i samme form= lite oppvask 🙂

    Flott blogg du har, kom innpå den nå, har surfet mange oppskrifter som må prøves allerede!
    Reply

    1. Ja, jeg har forsøkt ulike varianter likt det du beskriver, og det ligger også flere oppskrifter av dette på bloggen. 😉 (Beklager sen tilbakemelding som skyldes at jeg får så mange kommentarer og eposter at jeg rett og slett ikke rekker over alt…)

  3. Fy søren, så lurt med isbit-terninger av vin! Jeg drikker jo aldri selv, så vinflasker er det ikke storforbruk av her i gården – og derfor unngår jeg også alltid å lage mat med vin i. Føler ikke at jeg kan sprette en flaske for å bruke 1 dl og kaste resten, eller evt la den stå til det blir eddik?! 🙂 Tusen takk for tipset! Du gjør en fantastisk jobb for oss fans;-)

  4. Hei Trine
    Jeg er veldig glad i fennikel,men har ikke laget dette som suppe tidl. Det ble kjempegodt og sambal oelek satt jo en egen snert. Servert med deilig no knead brød ble det absolutt en god sen søndagsmiddag.Denne skal helt klart gjentas.
    Har du prøvd med fennikel i fløtegratinerte poteter, Ina Garten har en veldig god variant av denne.
    Ha en fin uke,Bjørg :-))

  5. Fennikelsuppe, for første gang, og det blir helt sikker ikke siste gang heller , bare nydelig.

  6. Denne var rett og slett dritgod ( om jeg så kan bruke det uttrykket). Forsvant på null komma niks!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste