Det er kaldt ute, og desto bedre å kose seg med noe varmt i koppen. Som for eksempel denne deilige eplegløggen med kanel, som smaker ekstra godt i en hektisk førjulstid.
Behold skjermen på mens du lager mat
Ingredienser
1 l | eplejuice |
2 | kanelstenger |
1 ts | nellikspiker |
1 | vaniljestang |
4 skiver | eple , til dekor |
SLIK GJØR DU
Bruk eplejuice av god kvalitet, varm opp juicen til kokepunktet og tilsett kanelstang og nellikspiker. Splitt vaniljestangen i to på langs, skrap ut frøene og tilsett frøene og stangen i eplejuicen. Dra kasserollen av kokeplaten og la toddyen trekke ca. 15 minutter. Sil blandingen og varm opp til kokepunktet igjen. Hell eplegløggen i glass eller krus, pynt med en epleskive og server umiddelbart, gjerne sammen med verdens beste pepperkaker.
VELBEKOMME!
Publisert 17. 12. 2015
Hei! Tusen takk for bra oppskrifter! Vil gjerne gi denne i gave, kan den stå litt om jeg heller det på flasker?
Jeg tror kanskje at eplejuicen ikke vil være særlig holdbar, så vil ikke anbefale det.
Hei Trine!
Tror du denne kan funke som velkomstdrink i helgen, med en liten klunk alkohol oppi? I såfall, har du noe tips til hva det kan passe å tilsette? 🙂
Mørk rom er sikkert finfint :ok_sign:
Hei Trine!
Skal servere din eplegløgg som velkomstdrink – til 17 personer. Lurte på hvor mye vanlijestang, kanel og nellikspiker du ville brukt. Dette skal vel kanskje ikke ganges opp i forhold til porsjoner?
Har også tenkt å ha litt rom i, når skal denne has oppi?
Denne oppskriften må jeg prøve, høres nydelig ut. Skal eplegløggen helles på flasker når den er varm? Lukket kork?