EPLEGLØGG MED KANEL

Det er kaldt ute, og desto bedre å kose seg med noe varmt i koppen. Som for eksempel denne deilige eplegløggen med kanel, som smaker ekstra godt i en hektisk førjulstid.

  • Difficulty: enkel
  • Servings: 4 porsjoner/1 liter
  • Time: ca. 20 minutter + hviletid
  • Kjøkken:
  • Type rett:
Annonse

Ingredienser

1 l eplejuice
2 kanelstenger
1 ts nellikspiker
1 vaniljestang
4 skiver eple , til dekor

SLIK GJØR DU

Bruk eplejuice av god kvalitet, varm opp juicen til kokepunktet og tilsett kanelstang og nellikspiker. Splitt vaniljestangen i to på langs, skrap ut frøene og tilsett frøene og stangen i eplejuicen. Dra kasserollen av kokeplaten og la toddyen trekke ca. 15 minutter. Sil blandingen og varm opp til kokepunktet igjen. Hell eplegløggen i glass eller krus, pynt med en epleskive og server umiddelbart, gjerne sammen med verdens beste pepperkaker.

VELBEKOMME!

  1. Hei Trine!
    Tror du denne kan funke som velkomstdrink i helgen, med en liten klunk alkohol oppi? I såfall, har du noe tips til hva det kan passe å tilsette? 🙂

  2. Hei Trine!
    Skal servere din eplegløgg som velkomstdrink – til 17 personer. Lurte på hvor mye vanlijestang, kanel og nellikspiker du ville brukt. Dette skal vel kanskje ikke ganges opp i forhold til porsjoner?
    Har også tenkt å ha litt rom i, når skal denne has oppi?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits