Den beste tex-mex-maten lager du selv. Prøv gjerne disse deilige enchiladasene som er fylt med chilimarinert kylling, løk og paprika - og toppet med deilig cheddar. Enchiladas er rett og slett sammenrullede, myke tortillaer med deilig fyll. Rullene dekkes med ost og gratineres i ovnen. Serveres med deilig tilbehør, som for eksempel pico de gallo (tomatsalsa) og en klatt rømme. Prøv det til helgen eller neste gang du får gjester på besøk!

Ingredienser

ENCHILADAS

8 tortillalefser (ca. 24 cm)
700-800 g kylling , i strimler
1 løk , i ringer
2 rød paprika , i strimler
1 gul paprika , i strimler
3-4 ss tacoolje (se oppskrift) eller tacokrydder (smak til)
200 g cheddar eller annen ost, revet
salt og pepper (smak til)

PICO DE GALLO

4 plommetomater , i små terninger
1/2-1 rødløk , finhakket
2 fedd hvitløk , finhakket
1 rød chili , finhakket
1 ss extra virgin olivenolje
1/2 lime (smak til)
salt (smak til)
frisk koriander (smak til)

TACOOLJE (10+ porsjoner)

2 rød chili (med frø)
4 fedd hvitløk , i grove biter
1 ts pepper (nykvernet)
1 ss spisskummen
1 ss paprikapulver
1 ts salt
1/2 ts oregano (tørket)
1 1/2 dl nøytral matolje

TILBEHØR

200 g rømme

SLIK GJØR DU

PICO DE GALLO

Del tomatene i to, grav ut den bløte kjernen med en teskje og skjær resten av tomaten i små terninger. Tilsett rødløk, hvitløk og chili, og rør godt sammen. Smak til med lime, olivenolje, salt og frisk, finhakket koriander. La salsaen stå å trekke i 30-60 minutter før servering. (Tomatsalsaen er ikke så holdbar og bør derfor lages senest et par timer før servering.)

TACOOLJE

Kjør alle ingrediensene til tacooljen i en blender, til du har en jevn blanding. Dersom du ønsker en litt mildere variant kan du fjerne frøene i chilien. Du bruker bare litt av tacooljen i denne oppskriften, så ha gjerne resten på rent og tett glass og oppbevar den i kjøleskapet (er holdbar i flere uker). Bruk tacooljen på samme måte som tacokrydder, 4-5 ss pr. kg. kjøtt/kylling eller etter smak.

Tacooljen kan eventuelt erstattes med hjemmelaget tacokrydder.

ENCHILADAS

Skjær opp kylling og grønnsaker som angitt, slik at du har alt klart før du setter i gang. Krydre kyllingen med salt og pepper og stek den raskt i en gryte/stekepanne med høye kanter, til den er nesten gjennomstekt. Legg til side. (Du kan gjerne benytte ferdig grillet kylling – plukk kjøttet av skroget og varm det raskt opp sammen med grønnsakene, se nedenfor.)

Stek deretter grønnsakene, til løken er blank og myk og paprikaen er mør. Ha kyllingen tilbake i gryta, tilsett tacooljen (smak til) og vend forsiktig sammen. Fordel kyllingfyllet i 8 tortillalefser sammen med ca. halvparten av den revne osten, og rull sammen. Legg rullene i et smurt ildfast fat og strø resten av osten over.

Stekes ved 200 grader (over- og undervarme) midt i ovnen, i ca. 15 minutter, til tortillalefsene har tatt litt farge og osten er gyllen.

Serveres og nytes umiddelbart med pico de gallo og rømme som tilbehør.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Leave a Reply to Endre Fodstad Cancel reply

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste