Jeg tenker så det knaker for tiden. Jeg er nemlig, sammen med matbloggeren Lars, invitert til å være med på God Morgen Norge på TV2 mandag den 30. mai. Da skal jeg (om alt går etter planen) lage mat sammen med Wenche! På menyen står enkel hverdagsmiddag og da dukker spørsmålet opp, "hva skal vi ha til middag?" Jeg synes dette spørsmålet er ekstra vanskelig denne gangen, men har kommet frem til at jeg skal satse på en enkel fiskerett med masse grønnsaker og rene smaker. Underveis har vi smakt oss gjennom et par fiskemiddager, blant annet denne fiskesuppen. Den nådde ikke helt opp i sluttfasen, men det var slett ikke på grunn av smaken. En deilig torskerett som like gjerne kan serveres til hverdag som til fest! Prøv du også da vel! Til tre trenger du omtrent:

Ingredienser

Minestronesuppe

400 g torskefilet , i ca 2,5 x 2,5 cm terninger
1 løk , finhakket
1 gulrot , i små terninger
1/2 fennikel , i små terninger
2-3 fedd hvitløk , finhakket
1,5 dl hvitvin
5,5 dl god fiskebuljong
1/4-1/2 rød chili , finhakket
200 g cherrytomater , delt i to
1 neve sorte oliven
salt og pepper
pasta , kokt etter anvisningen på pakken
parmesan , i flak

Basilikumpesto

1/2 potte basilikumblader
1/2 dl pinjekjerner , ristede
1/2 parmesan finrevet
1/2-1 fedd hvitløk
sitron litt, ferskpresset
god olivenolje
salt og pepper

SLIK GJØR DU

Bland basilikumblader, pinjekjerner, hvitløk og parmesan og kjør det hele med en stavmikser. Spe ut med en god olivenolje og kjør pestoen til den får ønsket konsistens. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Kok pasta etter anvisningen på pakken. Bruk helst pasta penne, sløyfer eller lignende – og ikke spaghetti som jeg har gjort, med mindre du ønsker en utfordring når suppen skal inntas.

Surr løk, gulrot, fennikel, løk og hvitløk i litt olje, til løken blir blank. Tilsett hvitvin, kok opp og la det stå å surre ca 5 minutter. Tilsett fiskebuljongen, kok opp, og smak til med chili, salt og pepper. Så tilsettes tomater og oliven som skal få trekke med uten at tomatene kokes helt i stykker.

Stek torsketerningene i smør i en stekepanne. Det tar bare noen minutter. La de så hvile noen minutter og retten er klar for servering.

Ha først pastaen oppi en dyp tallerken og øs deretter suppen over. Anrett torsken oppå og ha deretter en raus klatt med pesto på toppen. Serveres med fersk parmesan og godt brød, for eksempel foccacia.

Enjoy!

Hvis du lurer på hvilken rett jeg valgte til slutt så følg med på God Morgen Norge den 30. mai – og her på bloggen hvor oppskriften selvfølgelig vil bli publisert.

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Spaghetti går finfint å bruke om man knekker den i små biter før koking. 🙂 Ellers ser det veldig godt ut, får prøves ut en dag.

  2. Så morsomt at du skal på God morgen Norge 🙂 Det må jeg få med meg, tror de legger det ut på tv2.no, så da er det en mulighet for oss som er på jobb også.

    Manuela fra http://www.passion4baking.com skal dit fredag 27.05, så det blir mye spennende for oss matglade fremover.

  3. Vi hadde dette til middag i dag, det ble kjempegodt! Jeg tok ca 1/3 boks hakkede tomater i suppen også, siden tomatiserte supper er veldig pop hos ungene. Vi voksne syntes den hjemmelagde pestoen gjorde dette til en ordentlig middagshöjdare på en vanlig torsdag.

    1. Så fint! Litt ekstra tomater setter nok ekstra piff på både smak og utseende på suppen. Enig i at pestoen løftet denne suppen! 😉

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste