Egg og bacon er obligatorisk til påskens frokoster, brunsjer eller lunsjer. Her er en ny variant, hvor egget stekes oppi baconet. Det er kjapt å forberede og passer seg selv i stekeovnen mens du gjør ferdig resten av måltidet.
Behold skjermen på mens du lager mat
Ingredienser
4-6 skiver | bacon |
4 | egg |
salat og eventuelt noen spirer | |
god olivenolje | |
cherrytomater , delt i to | |
chilisaus | |
chiliflakes | |
brød , for eksempel eltefritt halvgrovt speltbrød |
SLIK GJØR DU
Forvarm ovnen til 200 grader, over-og undervarme. Kle 4 ramekinformer eller muffinsformer med bakepapir. Legg baconskivene langs innsiden av formen, slik at det dannes en liten «kopp». Knekk ett egg oppi hver av formene og sett dem forsiktig i stekeovnen. Stekes midt i ovnen i 15-20 minutter, til baconet har tatt litt farge og egget er passe stekt.
Gi eggene et lite dryss med chiliflakes og server umiddelbart sammen med litt salat, cherrytomater, noen dråper olivenolje, chilisaus og godt brød.
VELBEKOMME!
Publisert 1. 4. 2015
Jeg prøvde disse eggene til hyttefrokosten første påskedag. De ble bejublet av samtlige rundt frokostbordet. På hytta hadde vi verken teflon-muffinsformer eller ramekinformer, så eggene fløt litt utover bakebrettet. Men de smakte heldigvis godt likevel!