Crostini er kjapp, enkel og smakfull fingermat som er kjekk å servere som forrett, enten dere sitter til bords eller ikke. Toppingen kan varieres etter smak og behag og hva du har tilgjengelig. Disse crostiniene er toppet med hhv. laksemousse og tomater med mozzarella. I tillegg har jeg laget små munnfuller med potetrester toppet med deilig ostekrem og coppaskinke. Nydelig sammen med velkomstdrikken eller dersom du bare har lyst på en liten snacks.
Ingredienser
CROSTINI MED LAKSEKREM
6 skiver | baguette |
olivenolje | |
flaksalt | |
100 g | røkt laks eller ørret |
100 g | kremost |
2 ss | lettrømme |
1 ss | sitronsaft |
nykvernet sort pepper | |
frisk dill , hakket + litt til dekor |
CROSTINI MED TOMAT
6 skiver | baguette |
extra virgin olivenolje | |
150 g | cherrytomater , i små terninger |
1/2-1 | mozzarella |
1 fedd | hvitløk , finhakket (kan sløyfes) |
flaksalt | |
nykvernet sort pepper | |
basilikum , hakket + litt til dekor |
POTET MED OSTEKREM & COPPA
9 | små poteter |
9 skiver | coppaskinke eller 4 skiver spekeskinke |
100 g | kremost |
1 ts | dijonsennep |
nykvernet sort pepper | |
frisk timian |
SLIK GJØR DU
POTETER MED OSTEKREM OG COPPASKINKE
Kok potetene møre, la de dampe av og deretter avkjøles (eller bruk potetrester).
Rør sammen kremost og sennep, og smak til med pepper og eventuelt litt salt. Del potetene i to, ha på ca. en teskje ostekrem og dekorer med 1/2 skive coppaskinke og friske urter. Bytt gjerne ut coppaskinken med røt laks eller ørret.
CROSTINI
Sett stekeovnen på 250 grader, over- og undervarme. Skjær opp baguetten i omtrent like tykke skiver og fordel dem utover et bakepapirkledd bakebrett. Pensle litt olivenolje på begge sider, og strø litt flaksalt på den ene siden. Stekes midt i ovnen i 4-5 minutter, til skivene er litt gylne i kantene. Legg dem over på en rist for avkjøling. Alternativt kan du steke dem i en stekepanne eller på en grillpanne.
– MED LAKSEKREM
Rør sammen kremost, lettrømme, sitronsaft, pepper og finhakket dill. Legg til side cirka 2 skiver med røkt laks og skjær resten opp i små biter som du rører inn i ostekremen.
Ha ca. 1 teskje laksekrem på baguetteskiven og dekorer med laks og frisk dill.
– MED TOMAT OG MOZZARELLA
Skyll tomatene og del dem opp i mindre biter. Bruk gjerne tomater med ulike farger. Ha tomatene i en liten bolle sammen med finhakket hvitløk, grovt hakkede basilikumblader, olivenolje, salt og pepper. Fordel tomatblandingen oppå baguetteskivene og dekorer med mozzarella og frisk basilikum.
SERVERING
Server crostiniene ganske umiddelbart etter at du har anrettet dem, slik at brødet ikke blir «soggy». Alternativt kan du sette frem laksekremen og tomatblandingen i små skåler slik at den enkelte kan fylle bruschettaene sine selv. De fylte potetene tåler å stå noe lengre, men bør dekkes til slik at skinken ikke tørker ut.
TIPS
- Dersom du vil bake baguettene selv kan du bruke denne oppskriften. Oppskrift på eltefrie baguetter finner du her.
- Laksekremen, ostekremen og tomatblandingen kan gjerne lages ferdig flere timer i forveien, og oppbevares tildekket i kjøleskapet. Ostekremen kan gjerne haes i en sprøytepose, slik at du enkelt kan fordele kremen på potetene.
Deilige oppskrifter som det blir satt mye pris på fra en som bor i utlandet.
Turid
Hva slags kremost bruker du?