Ingrediens
Ekskluder
Kategori
Kjøkken

Hvis du trenger en enkel og god kake på 1 -2 -3, har du funnet oppskriften du leter etter! Her rører du sammen kaken raskt for hånd, med ingredienser du har i kjøkkenskuffen, og på under en time kan du by på en deilig brownie! Prøv den du også!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

3 egg
300 g sukker
175 g smør , smeltet
150 g hvetemel
40-50 g bakekakao , siktet
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1 ss melis til dekor (kan sløyfes)

OBS! Lurt å tenke på når du justerer antall porsjoner. Les mer

SLIK GJØR DU

Sett stekeovnen på 175 grader (over- og undervarme). Smelt smøret, ta det av koketoppen og la det avkjøles i ca. 5 minutter.

Rør egg og sukker raskt sammen med en visp. Bland sammen hvetemel, bakekakao, vaniljesukker og bakepulver. Rør det tørre inn i eggeblandingen, vekselvis med smøret. Bruk gjerne en stor slikkepott mot slutten, og ikke rør mer enn det som er nødvendig for at alt er godt blandet sammen.

Fordel røren i en bakepapirkledd kakeform som er ca. 22 x 22 cm (eller ca. 24 cm i diameter). Stekes midt i ovnen i ca. 20 minutter, til kaken er nesten gjennomstekt. Sjekk etter ca. 15 minutter steketid, med en fyrstikk eller lignende midt i kaken. Det skal henge igjen litt røre på pinnen slik at kaken din blir saftig og god. Den må heller være for lite enn for mye stekt (men det er selvsagt en smaksak).

Avkjøl kaken på rist, del den opp i passende stykker og gi den gjerne et lite dryss med melis før servering. Nytes slik den er eller sammen med vaniljeis og friske bær – og sammen med en kopp god kaffe, selvsagt.

Brownie på 1-2-3

Kaken er holdbar flere dager i kjøleskapet, og kan fryses.

VELBEKOMME!

Skriv ut

Min Handleliste