Hvis du trenger en enkel og god kake på 1 -2 -3, har du funnet oppskriften du leter etter! Her rører du sammen kaken raskt for hånd, med ingredienser du har i kjøkkenskuffen, og på under en time kan du by på en deilig brownie! Prøv den du også!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

3 egg
300 g sukker
175 g smør , smeltet
150 g hvetemel
40-50 g bakekakao , siktet
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1 ss melis til dekor (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

Sett stekeovnen på 175 grader (over- og undervarme). Smelt smøret, ta det av koketoppen og la det avkjøles i ca. 5 minutter.

Rør egg og sukker raskt sammen med en visp. Bland sammen hvetemel, bakekakao, vaniljesukker og bakepulver. Rør det tørre inn i eggeblandingen, vekselvis med smøret. Bruk gjerne en stor slikkepott mot slutten, og ikke rør mer enn det som er nødvendig for at alt er godt blandet sammen.

Fordel røren i en bakepapirkledd kakeform som er ca. 22 x 22 cm (eller ca. 24 cm i diameter). Stekes midt i ovnen i ca. 20 minutter, til kaken er nesten gjennomstekt. Sjekk etter ca. 15 minutter steketid, med en fyrstikk eller lignende midt i kaken. Det skal henge igjen litt røre på pinnen slik at kaken din blir saftig og god. Den må heller være for lite enn for mye stekt (men det er selvsagt en smaksak).

Avkjøl kaken på rist, del den opp i passende stykker og gi den gjerne et lite dryss med melis før servering. Nytes slik den er eller sammen med vaniljeis og friske bær – og sammen med en kopp god kaffe, selvsagt.

Brownie på 1-2-3

Kaken er holdbar flere dager i kjøleskapet, og kan fryses.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Jeg synes kaken var kjempegod. Enkel å lage og alle likte den. Lagde den til bursdagen min også storfavoritt. Hilsen Thea Sofie 11 år.

   1. Hei Thea Sofie,
    Så hyggelig å høre at du liker kaken! Jeg er mormor til en gutt på 11 år som baker denne kaken til alle bursdager og ofte ellers. Den blir alltid god. Lykke til med bakingen fremover!

    Trine 🙂

  1. Dersom du leser oppskriften nøye og følger den slavisk så blir dette perfekte brownies.

 1. Laget den i dag (lillejulaften) og har ikke smakt på den ennå, men den er sikkert god. Men, Trine, jeg synes du skal gå gjennom oppskriften din én gang til. Det står f.eks. ikke når man skal ha i eggene. Jeg gjorde det som er vanlig, å ha smøret oppi eggeblandingen og så røre inn mel blandet med kakaopulver litt etter litt. Det funket det. Men angivelsen av størrelsen på formen er også litt feil. Jeg brukte form med en diameter på 25, og kaken ble litt for høy til å være brownies, synes jeg. Ikke som kritikk, men som innspill jeg håper du tar med deg 🙂

  1. Jeg tror det er du som må gå gjennom oppskriften en gang til, for det står tydelig at du skal vispe sammen egg og sukker, for så å blande smør og melblanding vekselsvis sammen med eggedosisen. 🙂

 2. Jeg lagde denne i dag i en form på 22×22 cm å då blir det som en tykk sjokoladekake å ikke brownie.

 3. Enig med de som sier dette er en sjokoladekake og ikke brownie. Den er lett og luftig i konsistensen, jeg stekte kun 19 minutter og brukte liten lagpanne som opppskriften sier. Jeg vet ikk hva som er feil desverre 🙁 men hadde lyst på seig og klissete brownie, det var ikke dette..

  Men: god vart den!

 4. Perfekt brownie! Ble skikkelig myk og god som brownie skal være, enkel og kjapp å lage også. Hadde den med på jobb og folk var mildt sagt fornøyde. Ikke noe mere toro på meg heretter 🙂

  Jeg brukte rund springform begge gangene og stekte den i 20 min!

 5. Husets nye favoritt! Men jeg må steke den en stund lengre, sikkert 10 – 15 minutter mer. Bruker form på 24 cm diameter. Tar den ut akkurat i det den begynner å bli seig på pinnen. Da blir den perfekt etter våres smak, deilige seige brownies.
  Tipp topp, tommel opp og takk for oppskriften!

 6. Skulle bake denne med barnebarnet mitt,men siden det er så ymse tilbakemeldinger, og uklarhet om eggedosisen og når den skal i, lar jeg denne være. For førstegangsbakere må fremgangsmåte være tydelig.

  1. Takk for din tilbakemelding! Jeg har nå presisert dette ytterligere. Det skal ikke lages eggedosis, eggene skal bare røres raskt sammen, og deretter vendes det tørre og det smeltede smøret vekselvis inn i de sammenvispede eggene. Lykke til!

 7. Deilig kake! Brukte 24cm form og litt lengre steketid, rundt 30-35 min.
  Gestene var veldig fornøyde 🙂 Takk for opskrift!

 8. Den var god, men den ble mer som en sjokoladekake enn brownie som jeg ble litt skuffa over.

 9. Hei. Denne kaken er så god! Nå skal bake den i langpanne, hvor mye legger jeg til da? 🙂

 10. Hei. Denne oppskriften er helt perfekt for amatører som meg 😀 Hehe. Jeg har ikke fått til en brownies oppskrift før, ikke en gang toro sin, men denne funger hver gang 🙂 sønnen min på 10 elsker å bake denne og det hender vi dobler den og da spør han om vi kan lage den kaka med masse i sukker i 😉 hehe

 11. Er veldig fornøyd med denne oppskriften og alle de andre du har Trine. Bruker browniesoppskriften som nisser til førjulsselskap hvert år, til stor lykke. Spørsmålet mitt er om den kan fryses? Blir den fortsatt seig og god etter opptining?

  1. Takk for din tilbakemelding! Det er alltid gøy (og nyttig) å høre at oppskriftene faller i smak andre steder enn hos oss, også. 🙂 Jeg har ikke fryst kaker etter akkurat denne oppskriften, men ellers går det jo greit å fryse sjokoladekaker/brownies.

 12. Den dårligste brownies oppskriften jeg har vært borti. Stekte kaken i 10 min (ref alle tilbakemeldinger som sier den blir tørr om man steker for lenge), men allikevel ble den tørr og som en sjokoladekake IKKE brownies. Skuffende når man ønsker å lage en brownies. overskriften bør endres til «sjokoladekake».

 13. Stekte brownien 10 min ekstra, og den ble da sprø i kantene og myk i midten. Smakte helt fantastisk! Takk for god oppskrift, Trine! 🙂

 14. Jeg fulgte oppskriften og fremgangsmåten til punkt og prikke, og brownien endte opp litt tørr og smulete. Jeg søkte på «seig brownie oppskrift» på google og fikk opp denne oppskriften. Den var ikke seig. Jeg er skuffet. Men den var i hvertfall god.

  1. Så leit å høre at du ble skuffet over oppskriften. Men hvis du leser teksten nøye så har jeg ikke brukt «seig brownie» en eneste gang, så her er det nok Google som har villedet deg litt …

 15. Superenkel oppskrift og knallgod! Ovnen min er ikke helt god på over-/ undervarme, så byttet til varmluft underveis. Passet på underveis – Helt herlig myk og klissete, som vi liker! 6 åringen, som hadde spurt om vi ikke kunne lage kake hele dagen, sa dette var den beste kaken han hadde smakt noen gang restene forsvant på mystisk vis når han og lillebror stod opp i dag tidlig!!

  1. Så hyggelig å høre at oppskriften falt i smak! Tusen takk for hyggelig tilbakemelding! Gøy å høre at 6-åringen ble fornøyd. 🙂

  1. Kaken kan oppbevares i kjøleskapet noen dager (og kan også fryses). La den stå i romtemperatur litt før du spiser den, så er den like god. 🙂

 16. Kjempegod! Stekte den noe kortere tid enn det som var angitt.Satt den litt høyt i ovnen da min ovn har litt sterk undervarme.Og med hensyn til frysing så var den alldeles nydelig halvfrossen!Jeg bor i Mahmutlar,Tyrkia og har hatt portforbud i over 2mnd.,sist søndag fikk man gå ut i 4t.hadde med meg kakestykker tredd på tannpirkere(grunnet coronaen)delte med dem som ville ha,hadde med meg 20stk.,kom hjem med tre…og dette er midt under ramadan! Kansje ikke relevant her,men synes det var så gøy da…Her skal det bakes mer,ny permisjon i 4 timer på søndag/17.mai,og jeg har lovet å ta med kake..

  1. Så hyggelig å høre at kaken falt i smak, og ikke minst at så mange fikk smake på den. Takk for at du delte 🙂

 17. Til alle dem som klager på oppskriften for at kaken er for våt, tørr eller for lik vanlig sjokoladekake: Det er ikke nødvendigvis oppskriftens feil. Trine har helt sikkert stålkontroll på at ovnen hennes steker med rett temperatur. Det har ikke nødvendigvis alle vi andre. Jeg har sjekket ovner jeg bruker, og de varierer med opptil 80 grader med samme innstillinger. Har selv laget denne kaken mange ganger. I ovnen hjemme blir det perfekt brownie, seig og litt klissete. På hytten på fjellet blir den fort litt tørr, og hos svigermor blir den en vanlig sjokoladekake. Jeg har brukt alle tre ovnene en del, og kjenner selvfølgelig den hjemme best. Ovnen på fjellhytten er varmere enn den skal, og jeg det gjelder i mindre grad svigermors ovn også. Så om du føler at du mislykkes med denne, som jeg mener er en fullstendig bankers oppskrift, bør du kanskje kontrollmåle temperaturen i ovnen din.

 18. Denne Browniesen er kjempegod – laget flere ganger. Dog uten bakepulver.
  Ingen Brownies skal bakes med bakepulver.
  Serverer med en is-kule,noen bringebær og salt karamellsaus over.
  Det stemmer nok med at den blir mer som en luftig sjokoladekake med bakepulver som ingrediens.

 19. Det ble en supergod brownies kake. Jeg doblet innholdet og fulgte ellers nøyaktig oppskriftenNydelig og en ny favoritt hos oss

 20. Denne har vi laget mange ganger. Jeg lager den sammen med sønnen min på 4. Elsker at den er så enkel og med ingredienser man som regel har i skapet. Deilig med is til. Vi lager den også ofte med vaniljekrem og bær på. Vi pleier å lage noen muffinsformer ved siden av slik at vi kan prøvesmake Takk for oppskriften!

 21. Denne oppskriften gav en aldeles nydelige brownies Alle elsket kakene, små og store! Kommer garantert til å bake den igjen…. veldig snart! Ble så restaurantaktig å dandere tallerken med brownie, jordbær og is (og litt sitronmelisse) Tusen takk Trine

 22. Hei! Ja, brownies bør ikke lages med bakepulver hvis du vil ha den kladdete. Med bakepulver blir den mer som en luftig sjokoladekake.
  Med 150 gr. kokesjokolade i stedet for kakao, blir den også saftigere. Da får du med mer fett fra sjokoladen. Åkke som, godt blir det likevel!

  1. Du finner flere brownieoppskrifter med kokesjokolade ellers på bloggen, men jeg ønsket her å dele en enklere og rimeligere oppskrift.

 23. Dette er nå min «to go to» oppskrift på brownies. Jeg har vært fan av toro sin, men denne er magisk!
  Superdigg!

 24. Denne ble stor suksess. Stek kun 15 min og den skal være omtrent se flytende ut når du tar den ut. La den stå til kjølig og vår sto over natt i kjøleskap. Herlighet så god og super klissete- sitter omtrent fast i fingrene! Nydelig brownie! De som sliter m tørr kake må ha stekt for lenge.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste