Grillmaten tas til nye høyder med godt tilbehør, som for eksempel denne brokkolisalaten med blant annet bacon og pinjekjerner. Prøv den neste gang du skal servere grillmat!
Ingredienser
SALATEN
1 | brokkoli , i minibuketter |
2-3 ss | pinjekjerner , ristet |
125 g | bacon , i små biter |
1 | rødløk , finhakket |
persille , hakket |
DRESSING
200 g | majones eller lettmajones |
1 - 1 1/2 ss | hvitvinseddik eller eplesidereddik |
1 ss | sukker (smak til) |
salt og pepper (smak til) |
SLIK GJØR DU
Rist pinjekjernene lett gylne i en tørr stekepanne, og legg til side. Skjær baconet opp i små biter, stek det sprøtt og la det renne av på litt kjøkkenpapir.
Del brokkolien i jevnstore minibuketter og skjær stilken i små terninger, og ha oppi en bolle sammen med finhakket rødløk.
Rør sammen majones og eddik i en annen liten bolle, og smak til med litt sukker, salt, pepper og persille.
Hell dressingen over salaten og vend forsiktig sammen. Dryss bacon, pinjekjerner og litt persille over, og server salaten som tilbehør til stekt eller grillet kjøtt eller fisk. Sjekk ut alle grillmatoppskriftene på bloggen her.
TIPS
- Majonesen kan helt eller delvis erstattes med crème fraîche eller rømme.
- Dersom du ønsker en litt mildere smak på salaten kan du koke brokkolien i 3-5 minutter og deretter legge den i isvann, før du blander den sammen med de øvrige ingrediensene. Legg gjerne løken i litt kaldt vann, før du tilsetter den i salaten.
- Brokkolisalaten er holdbar 2-3 dager i kjøleskapet.
- Alle salatene på bloggen finner du samlet her. Flere oppskrifter på grillmattilbehør finner du samlet her.
VELBEKOMME!
Mangler hakket rødløk 🙂
Litt løk eller vårløk må til her, og balsamico eddik må understrekes.
Et familiemedlem er allergisk mot pinjekjerner, fins det noen bra alternativer?
Hva med valnøtter, hasselnøtter eller gresskarkjerner?
Prøv gjerne ristede solsikkefrø eller mandler.
Kan man lage dette dagen før? Tenkte å ha det på tapas bordet i konfirmasjo ?
Meny her i Moss bruker bringebæreddik i sin og da trenger man heller ikke så mye sukker 🙂
Er også veldig godt med litt revet parmasan
Takk for tips! 🙂
Og bytte ut majonesen med gresk yoghurt, lager et veldig mye lettere variant, Like god.. 🙂
Trenger ikke sukker. Bruk sitron eller lime
Hvis man skal lage den kvelden i forveien, skal man vente til serveringen med å ha i bacon og pinjekjerner?
Det går fint.
Vil gjerne ha tips om hvordan man kan erstatte pinjekjerner? Jeg er allergisk mot pinjekjerner, mandler og stort sett alle nøtter…
Har du testet med solsikkefrø eller gresskarkjerner? Rist dem gjerne litt i tørr stekepanne først.
Fikk denne servert i en avslutningsfest om fredag. Det BESTE jeg har smakt! Takk Trine !
Hadde granateple på sammen med bacon
Har også brukt bringebær og den fikk tommel opp
Bytter ut mesteparten av majonesen med cream fresh.
Denne blir absolutt best med bringebær eddik