Brødrester er blant den maten vi kaster mest av i de norske hjem. Brødpudding er en perfekt rett når du har brødrester og har lyst på noe godt. Her er en variant med blant annet bacon, spinat, soltørkede tomater og feta. Du trenger slett ikke å bruke akkurat det samme som meg, bruk det du har tilgjengelig av kjøtt-, grønnsaks- og osterester - og bidra til mindre matsvinn fra både brødboksen og kjøleskapet. Brødpudding er nydelig til brunsj, lunsj, kveldsmat - eller til middag, for den saks skyld. Prøv det du også!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

4 tykke skiver brød (ca. 300 gram), i terninger
100 g bacon , i biter
nøytral olje til steking
1/2 rødløk , i biter
2 fedd hvitløk , finhakket
50-75 g spinat
5 soltørkede tomater , i biter
100 g feta , i små terninger
4 egg
3 1/2 dl melk
1/2 ts salt
1/4 - 1/2 ts nykvernet sort pepper
1-2 klyper chiliflak (kan sløyfes)
75 g ost , revet

SLIK GJØR DU

Brødpudding med bacon, spinat og feta

Skjær opp bacon, grønnsaker, ost og brød som angitt. Visp sammen egg og melk, og krydre med salt og pepper (og eventuelt et par klyper chiliflak). Finn frem en ildfast form som er ca. 20 x 25 cm. Sett stekeovnen på 200 grader, over- og undervarme.

Stek baconet i litt nøytral olje i et par minutter, og tilsett deretter løken. Stekes til løken er blank og myk. Tilsett hvitløk og la det steke med i ca. ett minutt, og tilsett deretter spinaten og la det stå å surre til spinaten så vidt faller sammen. Krydre med salt og pepper.

Ha ca. halvparten av brødet i den ildfaste formen, og fordel halvparten av spinatblandingen, de soltørkede tomatene og fetaosten over. Gjenta samme prosedyre en gang til, og hell eggeblandingen over. Fordel den revne osten på toppen. La formen stå å hvile i minst 10 minutter (men gjerne lengre). Stekes på midterste rille i 40-45 minutter, til eggeblandingen har satt seg og osten er gyllen.

La retten hvile i ca. 5 minutter, og så er det bare å kose seg!

Brødpudding med bacon, spinat og feta

TIPS

  • Brødpudding kan gjerne gjøres ferdig (frem til steking) dagen før og oppbevares i kjøleskapet frem til du skal steke den.
  • Brødpuddingen kan gjerne stekes i porsjonsformer (eller i muffinsbrett). Fordeles i formene og stekes på midterste rille til eggeblandingen har satt seg og osten er gyllen.
  • Annet du kan lage av brødrester er for eksempel krutonger, crostini og rugbrødchips.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste