En leser spurte forleden om oppskrift på blåbærsyltetøy, og da gikk det opp for meg at jeg faktisk ikke hadde noen oppskrift på dette på bloggen. Men nå er den endelig på plass!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

1,2 kg blåbær
300 g syltesukker med pektin (ca.)
1 sitron (gjerne økologisk), saft og skall, (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

Skyll og rens blåbærene. Vask sitronen godt og tørk den godt. Riv skallet (kun det gule) med et zesterjern eller lignende. Press ut sitronsaften.

Ha blåbær, sitronsaft og sitronskall i en kasserolle og kok forsiktig opp. La blåbærene koke på lav varme i 10-15 minutter, og rør av og til. Tilsett mesteparten av sukkeret. Smak deg frem til ønsket sødme på syltetøyet ditt, er blåbærene søte trenger du mindre sukker enn om de er litt sure. Gi syltetøyet et nytt oppkok slik at sukkeret blir oppløst. Har du ikke syltesukker med pektin kan du selvfølgelig tilsette et annet syltepulver sammen med sukkeret. Fyll syltetøyet på varme, rene glass (i denne oppskriften trenger du omtrent 4 små glass). Sett umiddelbart på lokket og avkjøl. Oppbevar deretter syltetøyet kaldt.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Regner med at det har sneket deg inn en skrivefeil i farten og at det skal være 1,2 kg blåbær. Smaker sikkert fortreffelig 🙂

 2. Hei
  Jeg var i selskap forleden og fikk servert ost med diverse tilbehør, deriblandt blåbær syltetøy med krydder.. Det smakte meget godt, men kunne ikke kjenne hva det var slags krydder…
  Har du vært borti noe slikt, eller har du noen forslag til hva som kan passe av krydder til blåbær?
  Laget ripsgele for mange år siden, med vanilje i, det var kjempegodt…
  Veldig fin blogg med fristende oppskrifter, som jeg har fulgt lenge…Takk…

 3. Hei! Jeg lagde blåbærsyltetøy i går og glemte å ta i sitron. Resultatet ble at syltetøyet ble altfor søt. Er det noe jeg kan gjøre selv etter at syltetøyet er ferdig? Slik som å presse sitron i det ferdige syltetøyet? Eller koke syltetøyet opp igjen, og deretter tilsette sitron? Eller vil det ødelegge hele syltetøyet?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste