I forrige uke fylte Mathias 5 år og ble som seg hør og bør feiret av både små og store familiemedlemmer og venner. Men typisk nok falt absolutt siste innspurt med kokeboken midt imellom familieselskap og barneselskap, og alle kreative planer og ideer ble derfor lagt på is. Til familieselskapet ble det derfor kun laget kjedelige "voksenkaker", og jeg hadde tenkt å gjøre det enkelt med muffins til barneselskapet.

Da den lille jubilanten ble presentert for planene skjønte jeg at kakeutvalget på familieselskapet slett ikke hadde innfridd forventningene, og at han enten ønsket seg sjørøverskip- eller bilbanekake når barnehagen skulle komme på besøk. Gode råd var dyre, for tiden var knapp og energinivået var dalende. Da kom jeg på denne enkle kaken jeg også laget da jentene var små, og dro inn elementer fra fjorårets bilbanekake. For hva passer vel ikke bedre enn å lage en kake formet som et 5-tall og bilbane til 5-åringen, som både er opptatt av tall og bokstaver - og som også elsker Lynet McQueen?

Kaken ble virkelig pyntet midt i den siste innspurten med boken, og måtte inn i kjøleskapet et par gangen underveis slik at jeg kunne sjekke og gi tilbakemelding på de siste endringene som ble oversendt på epost fra forlaget. Men jeg kom i mål til slutt, med både kaken og boken!

Ingredienser

1 langpannekake (ca. 40x35 cm)
1 porsjon sjokoladekrem
1 pakke Oreokjeks uten fyll, knust
Smarties eller Non stop
Små lekebiler , godt vasket

SLIK GJØR DU

  Langpannekake med sjokoladekrem 5 år Lag langpannekaken etter oppskriften og la den avkjøles helt. Sett gjerne den avkjølte kaken i kjøleskapet i et par timer før du skal forme og pynte den, da blir den enklere å jobbe med. Tegn motivet på et matpapir eller lignende, klipp det ut og legg det oppå langpannekaken. Her er det bare å slippe seg løs, for det er bare fantasien som setter begrensningene. Mitt beste tips er imidlertid å gjøre det enkelt uten for mange detaljer, det blir uansett bra når pynten er på plass. Skjær ut motivet. Ta vare på eventuelle kakerester som blir til overs.

Lag fyllet etter oppskriften, og bre det utover kaken. Pynt sidene med Smarties eller annet snop. Fjern det hvite fyllet på Oreokjeksene og knus kjeksene i en kjøkkenmaskin med kniver eller lignende. Dryss de knuste sjokoladekjeksene oppå kaken og pynt med strimlet engelsk konfekt eller annet snop til veimerking. La gjerne barnet få være med på pyntingen, slik jeg gjorde. Langpannekake med sjokoladekrem 5 år Finn frem godt rengjorte lekebiler, og plasser oppå kaken. Temaet på kaken kan selvsagt varieres etter alder og kjønn. Min datter laget for eksempel et 2-tall med “bondegårdtema” til datterens fødselsdagsfeiring, og pyntet den med små plastdyr, gjerde, non-stop – og marchmallows som høyballer.

Pynt kakerestene som ble til overs med resten av sjokoladekremen, slik jeg har gjort her. Langpannekake med sjokoladekrem 5 år Her er bilbanekaken med tente bursdagslys. Jubilanten ble kjempefornøyd med resultatet – og det var bare smuler igjen etter at barnehagen hadde vært på bursdagsfeiring!

Hurra!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. …Lurer på hvordan jeg skal løse dette når jeg skal ha 41-årsbursdag i mårra…? Jeg har fortsatt litt tid igjen til planlegging og gjennomføring ;o)

    1. Det er jo flere muligheter, blant annet kan du lage en maken til denne 4+1 er jo 5… Uansett, gratulerer med morgendagen! 🙂

  2. HEisann:)

    HAr ei som fyller 2 år. Tenkte å lage bondegård kake. HAr du bildet av den du laga??

  3. finner ikke oppskriften til langpannekake/sjokoladekrem for 5-års dags bursdagskake??

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste