Det er mange som har spurt etter oppskrift på en enkel og saftig langpannesjokoladekake, og her kommer den endelig! Kaken er et ypperlig utgangspunkt til kreative fødselsdagskaker, eller så kan den fint benyttes slik den er med et lag med sjokoladekrem og strøssel/kokos på toppen. Dette er med andre ord også en kake som passer godt å ha med på skoleavslutninger og andre sammenkomster hvor det er stor avsetning på kakestykkene.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

Langpannekake

6 egg
500 g sukker
600 g hvetemel
5 ss bakekakao
2 ss (ekte) vaniljesukker
2 ss bakepulver
4 1/2 dl melk
450 g smør

Sjokoladekrem

300 g smør
500 g melis
5 ss bakekakao (ca.)
1 eggeplomme

SLIK GJØR DU

Langpannekake med sjokoladekrem

Smelt smøret og sett til avkjøling. Sett ovnen på 200 grader (over- og undervarme).

Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt hvetemel, kakao, bakepulver og vaniljesukker i en bolle. Ha melblandingen i eggedosisen vekselsvis sammen med melken og det smeltede smøret. Rør til du får en jevn røre (bruk gjerne kjøkkenmaskin), men ikke rør mer enn strengt nødvendig.

Kle en stor langpanne (min er 40×35 cm) med bakepapir og hell røren oppi. Stekes midt i ovnen i 25-30 minutter, til kaken er gjennomstekt. Du sjekker om kaken er gjennomstekt ved å stikke en fyrstikk midt i kaken. Er fyrstikken fortsatt ren når du tar den opp, er kaken gjennomstekt. Avkjøl kaken på rist. Kaken kan eventuelt fryses, men da fortrinnsvis uten sjokoladekrem.

Langpannekake med sjokoladekrem

Sikt det tørre til smørkremen og rør det sammen med smøret og eggeplommen, til det blir kremaktig. Mengden sjokoladekrem han gjerne reduseres noe dersom du bare skal smøre et lag oppå kaken som den er. Skal du benytte kaken som utgangspunkt til en fødselsdagskake kan det være greit å lage hele porsjonen med smørkrem, for det er utrolig ergerlig å gå tom underveis. Fremgangsmåten på Mathias sin femårskake, som jeg laget av den avbildede kaken, finner du HER.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Den så deilig ut.. Sjokolade er noe av det beste som fins.

  I går skulle jeg foressten prøve å lage «lun bulgursalat med chorizo, paprika og salat», men endte opp med risotto istedet, da butikken hverken hadde bulgur, fersk spinat eller chorizo i «pølseform». Det ble uansett godt. Må prøve meg på flere oppskrifter herfra 🙂

 2. Ekte vaniljesukker? Det holder ikke med boksen fra Freia? Hva anbefaler du? Denne kaka virker helt topp, som alt annet jeg har laget fra bloggen din:) Redder hverdagen min:)

 3. Hei!

  Har du prøvd å bytte ut melk med kefir?
  Og bruke nesquick pulver istedet for bakekakao? 🙂

  Holder seg saftig i dagesvis!

  1. Jada, jeg har laget tilsvarende kaker med kefir, men jeg synes konsistensen blir best med melk når jeg skal pynte den til barneselskap.

 4. Prøv med en knivsodd kanel i sjokoladekaker. Virker som smaksforsterker. En konditor i et TV-program kom med dette tipset en gang

 5. Hei! Denne kaken såg herlig ut. Hva skjer hvis kaken fryses med glasuren på? Litt upraktisk å ta på det hver gang man skal ha litt fra frysen 🙂

  1. Den blir kanskje litt klissete hvis du fryser den med glasur, men går fint hvis du er litt forsiktig ved nedfrysing og tining.

 6. Heei!! Fin oppskrift! Ser digg ut så denne skal prøves!! Men jeg lurte på
  om du kan gjøre det samme som Manuela.. Altså legge ut bilder som instrukser slik at vi får se hvordan det skal bli..:)?

  1. Noen av oppskriftene mine har trinn-for-trinn-beskrivelser med bilder, der jeg synes det er hensiktsmessig. Ellers har jeg ingen planer om å legge ut slike beskrivelser på alle oppskrifter, men jobber hele tiden med å forklare oppskriftene best mulig. 🙂

  1. Smøret i kakebunnen skal smeltes, som det også står i oppskriften. 🙂 Når det gjelder glasuren skal den ikke smeltes, men smøret må være mykt før det blandes sammen med de andre ingrediensene. Lykke til!

 7. Har du prøvd denne med glutenfritt mel? Lurer på om det bare er å bytte ut hvetemel med glutenfritt og bruke samme mengde?

 8. Hei Trine, jeg lurte på om du kunne si meg om du har delt kaken i to? Og lagt krem i midten, så litt sånn ut på bilde? Tar u den såfall ut av forma først da? Du er god!!!!!

  1. Ja, det stemmer det :). Det var bare en liten rest som var igjen etter at jeg hadde laget fødselsdagskaken, som jeg delte i to og fylte med litt av sjokoladekremen.

 9. Hei! Tok med den kaka på jobben i dag, og etter noen timer var det bare smuler igjen! Takk for inspirasjon!!!

 10. Hei.
  Jeg tenker å bake denne kaken idag:) så da lurer jeg på det med ekte vaniljesukker. Jeg har ikke ekste vanililjesukker.Tar det ikke litt tid før smaken setter seg i sukkret? Kan jeg bruke»juske»vaniljesukker i steden for ekste vaniljesukker? mvh Gull

 11. Lager denne til barneselskap i morgen mmmmmm. Enkel og grei oppskrift 🙂 Gler meg til å smake..

 12. Hei! Jeg lager denne kaken nå og klarte å blande sukkeret med melblandingen. Vil det bli eggedosis om jeg har oppi litt vaniljesukker i eggene? Kjedelig å kaste alt melet og sukkeret:(

 13. Hei,
  Takk for en flotte matoppskrifter:) jeg lurer på om det virkelig skal være 2 spiseskjeer med bakepulver og vaniljesukker i denne oppskriften på langpannekake?
  Viviann

  1. Ja, mengden bakepulver er korrekt. Du kan gjerne redusere mengden noe, men da blir også kaken din noe flatere.

 14. Hei 🙂
  Har tenkt å lage denne kaken til bursdag til ei venninne. Men ønsker å lage den i rund form og litt høyere. Bør jeg halvere oppskriften da? Og går det fint å dele kaken i to for et lag med krem? Takk for svar 🙂

  Veldig fristende kake!! 😀

 15. Hei! Tenkte å lage denne til barneselskap jeg skal ha nå til helga! Tenkte å lage den kvelden før, går det bra? Ville du ventet med glasuren til samme dag eller kan den også lages kvelden før?
  Ellers ville jeg bare si at denne bloggen er mitt favoritt oppslagsverk når det gjelder middagsoppskrifter og annen matlaging!:) så tusen takk for det;)

 16. Hei! Kaka ser kjempegod ut. Kremen også. Jeg lurer på om kremen er myk og smørbar, eller av den typen som stivner raskt? Jeg skal bake bursdagskake til barnebursdag, og er avhengig av at kremen holder seg myk mens jeg jobber med den. Og går det greit å pynte kaka dagen før tror du?

 17. Hei!
  Har lyst til å overraske klassen min med kake på fredag. Er det nok til 27 elever? Eller har du oppskrift på en enda større kake? Kanskje jeg må bake to… kan jeg da doble røra og dele den på to langpanner?
  Takk for helt suuuuper inspirasjon i hverdagen! 🙂

  1. Min langpanne er 40 x35 cm, og da skal det med litt kjapp hoderegning bli ca. 30 kakestykker, men det kommer selvsagt an på hvor store du ønsker at de skal være. Lykke til!

 18. Hei,

  Har laget denne i laktosefri utgave (med rismelk og plantemargarin) flere ganger. Den blir veldig vellykket. Saftig og god og forsvinner fort som fy 🙂

 19. Hei, prøver meg nå på kaken din, sålangt smaker røren fantastisk! Kanskje litt utenfor tema, men har du noen gode råd til kakeformer som «lekker»? Ofte når jeg lager kaker, så siver kakerøren ut fra formen fordi den tydeligvis ikke lukker seg helt tett… Sånne former m plate i bunn og hemper til å åpne på siden.
  Setter stor pris på svar

  1. Bruk bakepapir! 🙂 hvis du krøller det sammen til en ball og skyller det i kaldt vann er det plutselig veldig enkelt å forme når du bretter det ut igjen, og da også mulig å legge i en rund form. Kanten på kaken blir litt rynkete, men det skal bare et tynt lag glasur til for å dekke over det.

 20. Fikk boken din i bryllupsgave. Den beste gaven ever! Alt jeg har laget fra den så langt har vært superb, jeg føler meg som en mesterkokk! Tusen takk 🙂 Lurer på om det går an å lage glasur/fyll til denne av skogsbær heller enn sjokolade? Hvordan gjør jeg det, evt?

 21. Hei.
  Jeg prøvde akkurat å lage denne kaken (men med margarin da)
  og jeg synes røren ble så fryktelig tynn (rar).
  Kaken kom ut av ovnen og er 1.5 cm høy! Når jeg leser på oppskriften så er det jo
  ganske mye mer væske enn tørre ingredienser føler jeg.
  450 g bremyk og 4.5 dl melk.. hva har skjedd her?

  :/

  1. Det er vanskelig for meg å si hva som har gått galt. Oppskriften blir bra når jeg bruker den, og som du ser av kommentarfeltet er det flere som har lyktes med den. Jeg har ikke erfaring med å bake med margarin, og vet ikke om det kan være årsaken?

 22. Hei! Lurer på om jeg kan bytte ut bremykt steke og bake med SMØR ? i kake bunnen. vennligst svar det haster 🙂 Takk…

 23. Hei! Jeg lurer på om jeg kan bytte ut Bremykt steke og bake med SMØR i kake bunnen? vennligst svar meg det haster 🙂 takk på forhånd.

 24. Hei, har laget denne noen ganger nå og den er veldig god! Lurer på om jeg denne gangen skal lage den i rund form, type Bake it easy. Den er 22 cm i diameter. Må jeg da halvere mengdene? Evt om porsjonen over holder til to springformer? Må være litt høyde på kaka da jeg skal dele den og ha krem i midten 🙂

 25. Gledet meg til sjokoladekake igår laget av min gravide snille kjæreste. Kaken var god den,MEN den sjokoladekremen din må være noe av det mest grusomme jeg smakt.

 26. Hei. Takk for at du tar deg tid til å dele oppskrifter med oss. Jeg og sønnen min på 16 kastet oss over denne kaken i går. Fulgte oppskriften til punkt og prikke utenom en detalj. Jeg brukte orginal kakao i stedet for bakekakao. Kaken smaker nesten ingenting ? flott konsistens osv. Men både kaken og kremen er blass/tam. Har kakaoet så mye å si, eller kan det være noe annet? ?

 27. Hei! Jeg lurer på om jeg kan bruke mindre sukker i kaken (i glasuren kan jeg se an på konsistens) men er ikke helt sikker på om det blir noe foskjell om jeg kutter ut 100 g sukker i blandingen til kaken. Noe ide?

 28. Har nå lagd flere av dine oppskrifter, så det er nok på tide å skrive en stor takk til deg. 🙂 du forklarer veldig tydelig hva man skal gjøre, og det er noe jeg setter stor pris på 🙂 lagde sjokoladekaken din til datteren min i fjor også, og alt ble spist opp 🙂 . Tusen takk for mange flotte oppskrifter og gode matopplevelser. 🙂

 29. Hei henger meg på spørsmålet om bunnen kan stekes i rund springform om man følger med på tiden og kakenål på når den er ferdig? 🙂

  1. Denne oppskriften er til en langpanne, og det er derfor alt for mye røre til å steke den i en springform. Du må derfor redusere oppskriften eller dele den på to springformer. Mulig den kan fordeles på to 22 cm springformer, men jeg har ikke prøvd det selv og synes derfor det er vanskelig å anbefale noe her.

 30. Hei Trine!

  Jeg er ikke velsignet med en ordentlig langpanne, da jeg flyttet til en gammel ovn uten utstyr. Det jeg lurer på er om jeg kan fordele denne oppskriften på et stk «dyp langpanne» (av typen med rist, som man gjerne bruker til grønnsaker + stek/hel kylling, ca A4 størrelse) og en liten hjerteform (ca. 22 cm springform, bare hjerteformet, dermed litt mindre areal).

  Tror du det vil porsjoneres ut ca. ok? Omtrent hvor «høy» skal røra være i formen når den settes i ovnen?

  Takk for fine tips, du er den eneste kokken jeg stoler fullt og helt på.

 31. Hei igjen.

  Har nå prøvd å «måle» arealet til kakeformene, og de utgjør ca. 1100 cm^2, mens din langpanne blir 1400 cm^2, går det bra med kaken om den blir litt «høyere» i hver form?

  Dette ble kanskje litt teknisk og rart, jeg er en veldig uerfaren baker, og litt stresset for morgendagens bursdagsfeiring.

 32. Hei, jeg lurer på to ting: 1) er det nok smørkrem til både ett lag og til toppen eller bør jeg i så fall lage dobbel porsjon?. 2) jeg skal lage denne til en fotballkake med kokos på toppen av smørkremen, seigmenn osv. Kan jeg pynte den kvelden før?

 33. Hei Trine!
  Har akkurat laget ferdig røren til bunnen og fikk ALTFOR mye røre! Kan resten av den ustekte røren fryses?

 34. Hei! Jeg viste ikke at smøret I glasuren ikke skulle smeltes. Går det bra eller må jeg starte på nytt?

 35. Jeg tapte en konkurranse mot klassen min på 60 elever og måtte lage en kake for dem. Valget falt på denne og det ble en ubetinget suksess!!! Nå har jeg akkurat laget den til bursdagen til min sønn og vi har rett og slett fått en ny favoritt:)

 36. Smørkremen ble altfor tykk… Puttet på to ekstra egg og litt H-melk før jeg fikk smurt den godt utover. Ellers ble kaken kjempe god

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste