NYTTÅRSMENYEN 2025 – RØKELAKSMOUSSE, HELSTEKT INDREFILET, OSTETRIO OG SKOGSBÆRPARFAIT

Vi setter et smakfullt punktum og utropstegn for året 2025 med en deilig fireretters nyttårsmeny. På menyen står røkelaksmousse med sprø quinoa, saftig oksefilet med deilig tilbehør til hovedrett, deretter litt ost – og vi runder av det hele med en smakfull skogsbærparfait til dessert. Klikk på bildene for å komme til oppskriftene. Se også tips om flere nyttårsmenyer avslutningsvis.
# FORRETT – RØKELAKSMOUSSE MED EPLE OG SPRØ QUINOA #
Vi starter med røkelaksmousse toppet med sprø quinoa som gir en fin tekstur mot den myke moussen. Serveres sammen med en skive røkt laks, gressløk og rugbrødchips eller annet godt brød. Her kan alle elementer forberedes tidligere på dagen, og settes sammen rett før servering. Server den gjerne med et glass champagne eller en god hvitvin for en perfekt start på festmåltidet!
Flere forretter finner du samlet her.
#HOVEDRETT – HELSTEKT INDREFILET MED LØK, HONNINGBAKTE GULRØTTER OG RØDVINSAUS #
Som hovedrett anbefaler jeg helstekt indrefilet servert med sprø sjalottløk, ovnsbakt løk, honningbakte gulrøtter, ovnsbakte poteter – og en deilig rødvinsaus.
Tips til annen tilberedning av potetene finner du her. Eller er det kalkun som står på menyen? Oppskrifter og tips om deilig tilbehør finner du samlet her.
# Ostetrio med tilbehør #
Server gjerne ost dersom dere sitter lenge til bords. Det er ikke så mye som skal til, 2-3 små ostebiter holder lenge, med litt enkelt tilbehør. Marmelader og ristede valnøtter og honning smaker godt til synes jeg, men du kan jo velge det du liker best.
# DESSERT – SKOGSBÆRPARFAIT MED SJOKOLADESMULER OG COULIS #
Som en søt avslutning foreslår jeg skogsbærparfait med sjokoladesmuler og skogsbærcoulis – en deilig dessert som kombinerer friske smaker fra skogsbær med fyldig fløtekrem og sprø sjokoladebiter. Parfaiten lages uten iskremmaskin ved å blande eggedosis, pisket krem og moste skogsbær, hvor en sirupsaktig sukkerlake sørger for silkemyk og perfekt konsistens. Parfaiten serveres med en fyldig skogsbærcoulis, friske bær og et dryss sjokoladesmuler – en herlig kombinasjon av søtt, friskt og sprøtt. Her kan alle elementer tilberedes flere dager i forveien, og monteres sammen rett før servering.
Flere desserttips finner du samlet her.
# FLERE NYTTÅRSMENYER #
- Forslag til flere nyttårsmenyer finner du samlet her.
- Sjekk gjerne også ut de øvrige menyene i serien «månedens treretters«.



