TI NYE MIDDAGSOPPSKRIFTER DU MÅ PRØVE I 2025
Det nye året 2025 er godt i gang, og du sverger kanskje fortsatt til de gode gamle «go-to-rettene» fra 2024 og årene før der? Nå er det på tide å prøve noe nytt! Jeg har her funnet frem ti gode oppskrifter av nyere dato som kan være verdt å teste ut. Gjør deg klar for nye favoritter – klikk på bildene for å komme til oppskriftene!
KJAPP INDISK Butter chicken
Butter chicken, eller murgh makhani som den heter på indisk, er en populær indisk rett med saftige, marinerte kyllingbiter i en smakfull og fyldig smørsaus. Her er en kjapp og enkel variant, hvor kyllingen marineres kun i en halvtimes tid.
Fargerike fiskepakker med reker og urtesmør
Å ovnsbake fisk og grønnsaker i folie er en enkel, sunn og ikke minst smakfull måte å tilberede fisk på. Her går ikke en eneste dråpe fiske- og grønnsakkraft til spille, og vitaminene er også intakt. Det er også en smart måte å bruke opp grønnsaksrester på, og kanskje har du også noen fiskerester og reker i fryseren?
Pulled chicken med tomatsalat og mais- og paprikasalat
Bytt ut fredagstacoen med tortillas fylt med deilig pulled chicken (revet kylling). Serveres her med to deilige salater; tomat- og koriandersalat, og en salat med smørstekte maiskorn og rød paprika, og toppes med en deilig dressing med litt sting i, frisk koriander og en dæsj limejuice.
Asiatisk ribbe med glaze og råkostsalat
Asiatisk ribbe med sticky glaze er en spennende vri på en kjær klassiker som kan serveres hele året. Server den gjerne med frisk asiatisk råkostsalat og ris (eller risnudler) – eller frister det mer med myke bao buns? Uansett hva du velger er denne retten perfekt som helgekos eller hvis du vil imponere i vennelaget!
Marry me chicken
Tik-tok-retten «Marry me chicken» har gått viralt en stund nå. Her serveres panert kylling i en fyldig fløtebasert saus smaksatt med blant annet soltørket tomat, hvitløk og parmesan. Jeg har i tillegg tilsatt litt frisk spinat. En enkel og smakfull kyllingform som visstnok skal være så god at den den verdt å gifte seg for, derav navnet.
Tonkatzu – Schnitzel med syltet kålsalat og chilimajones
Tonkatzu er en japansk variant av svineschnitzel, som er sprø på utsiden og mør og saftig inni. Den serveres ofte med kålsalat, ris og tonkatzusaus, eller en krydret chilimajones som jeg har valgt denne gangen. En enkel og smakfull rett som gir deg de deilige japanske streetfood-smakene hjemme på ditt eget kjøkken.
Fargerik kyllingform med feta
En ny, smakfull kyllingfavoritt som tilberedes i en og samme form. Her blir kyllingen penslet med en deilig marinade før den stekes sammen med poteter, løk, paprika, tomater og oliven. Serveres med en silkemyk fetakrem (eller smuldret feta) og gjerne godt brød. Et syn for øyet og en fest i munnen!
Ramen med spicy kjøttdeig og nudler
Her er en smakfull oppskrift på en kjapp og enkel ramen, med en deilig grønnsakkraft smaksatt med blant annet sitrongress, ingefær, hvitløk og chili. Kraften serveres med spicy kjøttdeig, nudler, sprø grønnsaker, og toppes med frisk koriander. Litt sriracha setter prikken over i-en for de som liker det litt ekstra hot.
Kremet fiskesuppe med rød pesto og rotgrønnsaker
Man kan vel aldri få nok oppskrifter på fiskesupper! Her er en kremet variant, med blant annet deilig torsk, rotgrønnsaker og rød pesto. Suppen er fyldig og smakfull, med en deilig balanse mellom de milde smakene fra fisken og den krydrede røde pestoen. Rotgrønnsaker og rød paprika gir en deilig sødme og tekstur, som sammen med den kremete sausen gjør dette til en suppe du vil lage igjen og igjen.
Gryterett med svinekjøtt, grønnsaker og hoisin- og chilisaus
Vi avslutter med en deilige gryterett med svinekjøtt, fargerike grønnsaker og hoisin- og chilisaus. Den er full av smak og har en fin balanse mellom søtt, salt og spicy, og er kjapp og enkel å lage.
Hva er din favoritt?