nye favoritter 2025

Det nye året 2025 er godt i gang, og du sverger kanskje fortsatt til de gode gamle «go-to-rettene» fra 2024 og årene før der? Nå er det på tide å prøve noe nytt! Jeg har her funnet frem ti gode oppskrifter av nyere dato som kan være verdt å teste ut. Gjør deg klar for nye favoritter – klikk på bildene for å komme til oppskriftene!

 

KJAPP INDISK Butter chicken

Butter chicken, eller murgh makhani som den heter på indisk, er en populær indisk rett med saftige, marinerte kyllingbiter i en smakfull og fyldig smørsaus. Her er en kjapp og enkel variant, hvor kyllingen marineres kun i en halvtimes tid.

Butter chicken

Fargerike fiskepakker med reker og urtesmør

Å ovnsbake fisk og grønnsaker i folie er en enkel, sunn og ikke minst smakfull måte å tilberede fisk på. Her går ikke en eneste dråpe fiske- og grønnsakkraft til spille, og vitaminene er også intakt. Det er også en smart måte å bruke opp grønnsaksrester på, og kanskje har du også noen fiskerester og reker i fryseren?

Fargerike fiskepakker med urtesmør

Pulled chicken med tomatsalat og mais- og paprikasalat

Bytt ut fredagstacoen med tortillas fylt med deilig pulled chicken (revet kylling). Serveres her med to deilige salater; tomat- og koriandersalat, og en salat med smørstekte maiskorn og rød paprika, og toppes med en deilig dressing med litt sting i, frisk koriander og en dæsj limejuice.

Pulled chicken med tomatsalat og smørstekt mais

Asiatisk ribbe med glaze og råkostsalat

Asiatisk ribbe med sticky glaze er en spennende vri på en kjær klassiker som kan serveres hele året. Server den gjerne med frisk asiatisk råkostsalat og ris (eller risnudler) – eller frister det mer med myke bao buns? Uansett hva du velger er denne retten perfekt som helgekos eller hvis du vil imponere i vennelaget!

asiatisk ribbe med glaze

Marry me chicken

Tik-tok-retten «Marry me chicken» har gått viralt en stund nå. Her serveres panert kylling i en fyldig fløtebasert saus smaksatt med blant annet soltørket tomat, hvitløk og parmesan. Jeg har i tillegg tilsatt litt frisk spinat. En enkel og smakfull kyllingform som visstnok skal være så god at den den verdt å gifte seg for, derav navnet.

"MARRY ME CHICKEN" - KYLLING MED SOLTØRKET TOMAT OG PARMESAN

Tonkatzu – Schnitzel med syltet kålsalat og chilimajones

Tonkatzu er en japansk variant av svineschnitzel, som er sprø på utsiden og mør og saftig inni. Den serveres ofte med kålsalat, ris og tonkatzusaus, eller en krydret chilimajones som jeg har valgt denne gangen. En enkel og smakfull rett som gir deg de deilige japanske streetfood-smakene hjemme på ditt eget kjøkken.

SCHNITZEL (TONKATSU) MED SYLTET KÅLSALAT OG CHILIMAJONES

Fargerik kyllingform med feta

En ny, smakfull kyllingfavoritt som tilberedes i en og samme form. Her blir kyllingen penslet med en deilig marinade før den stekes sammen med poteter, løk, paprika, tomater og oliven. Serveres med en silkemyk fetakrem (eller smuldret feta) og gjerne godt brød. Et syn for øyet og en fest i munnen!

Kyllingform med fetakrem

Ramen med spicy kjøttdeig og nudler

Her er en smakfull oppskrift på en kjapp og enkel ramen, med en deilig grønnsakkraft smaksatt med blant annet sitrongress, ingefær, hvitløk og chili. Kraften serveres med spicy kjøttdeig, nudler, sprø grønnsaker, og toppes med frisk koriander. Litt sriracha setter prikken over i-en for de som liker det litt ekstra hot.

Ramen med spicy kjøttdeig og nudler

Kremet fiskesuppe med rød pesto og rotgrønnsaker

Man kan vel aldri få nok oppskrifter på fiskesupper! Her er en kremet variant, med blant annet deilig torsk, rotgrønnsaker og rød pesto. Suppen er fyldig og smakfull, med en deilig balanse mellom de milde smakene fra fisken og den krydrede røde pestoen. Rotgrønnsaker og rød paprika gir en deilig sødme og tekstur, som sammen med den kremete sausen gjør dette til en suppe du vil lage igjen og igjen.

Kremet fiskesuppe med rød pesto og rotgrønnsaker

Gryterett med svinekjøtt, grønnsaker og hoisin- og chilisaus

Vi avslutter med en deilige gryterett med svinekjøtt, fargerike grønnsaker og hoisin- og chilisaus. Den er full av smak og har en fin balanse mellom søtt, salt og spicy, og er kjapp og enkel å lage.

GRYTERETT MED SVINEKJØTT, GRØNNSAKER OG HOISIN- OG CHILISAUS

Hva er din favoritt?

Skriv ut

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste