HØSTMENYEN24-2

Skal du har gjester på hytta (eller hjemme) i høstferien, eller bare lyst på noe godt som ikke krever all verden med forberedelser? Da bør du sjekke ut denne treretters menyen som er enkel og smakfull gjestemat hvor det meste kan forberedes i god tid før det skal serveres. På menyen står lakseterter, lammegryte og tilslørte bondepiker – klikk på bildene for å komme til oppskriftene.

 

# FORRETT #

 

Vi starter med butterdeigsterter med varmrøkt laks/røkt laks, rødløk, oliven og ost, med en liten rømmedressing, en enkel, populær og smakfull forrett.

MINITERTER MED VARMRØKT LAKS OG OLIVEN

 

#HOVEDRETT #

 

Til hovedrett velger jeg lammegryte med høstens smakfulle og fargerike rotgrønnsaker, og en silkemyk potetmos.

Lammegryte med rotgrønnsaker

Dersom du vil gjøre det enda enklere for deg selv så kan jeg også anbefale fårikål. 

 

# DESSERT #

 

Som en søt avslutning passer det godt med tilslørte bondepiker, eller sprø trønderpiker med eplesirup, som jeg kaller denne desserten. Her kan eplesirup, eplemos og sprø smuler lages flere dager i forveien, og monteres sammen med pisket kremfløte rett før servering.

SPRØ TRØNDERPIKER MED EPLESIRUP

 

VELBEKOMME!

 

Lyst på flere menyforslag? Sjekk gjerne ut de øvrige menyene på bloggen her. Vintips fra Sara Døscher finner du samlet her. Tips om hvilke retter TRINES VIN passer til finner du samlet her

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste