Det er straks St. Hans og da er det lov å kose seg litt ekstra. Inviter familie og venner på besøk, og lag for eksempel en rett hver. Her er mitt forslag til treretters meny (klikk på bildene):

 

# FORRETT #

 

Vi starter med gazpacho med reker, en kald tomat- og paprikasuppe med litt sting. Suppen kan lages på forhånd og er perfekt gjestemat nå på sommeren.

Gazpacho med reker

 

#HOVEDRETT #

 

Til hovedrett velger jeg baconsurrede kyllinglår med BBQsaus, grillede småpoteter, fetakrem og brokkolisalat.

Baconsurrede kyllinglår

# DESSERT #

 

Som en søt avslutning passer det godt med smuldrepai med rabarbra og jordbær – en smak av sommer!

Smuldrepai med rabarbra og jordbær

 

# VINTIPS? #

 

Ta med deg menyen på Vinmonopolet og be om tips der. Si hva slags vin du vanligvis foretrekker og du vil da forhåpentligvis få tips som både matcher rettene og dine preferanser. Der får du også tips om alkoholfrie alternativer.

 

Dersom du ønsker inspirasjon og oppskrifter til flere treretters middager kan du ta en titt på menyene i serien «månedens treretters«. Ellers finnes det allerede mange gode tips under kategorien «meny«. Lykke til! 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei Trine☀️
    Tusen takk for mange supre oppskrifter!
    Du lager mat helt etter min smak ( Jeg er en eldre husstell-lærer, og har derfor vært opptatt av matlaging og god smak i hele livet)
    Nå ønsker jeg deg og din familie en strålende ferie☀️ Den fortjener du i høyeste grad!
    Du er
    Sommerklem fra Wenche

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste