Grillsesongen er i gang, og jeg vil i den anledning friste med smakfulle grillspyd med svinekjøtt, chorizo og rødløk. Serveres med en nydelig BBQ-saus, som smaker godt til annen grillmat også.

Ingredienser

GRILLSPYD

600 g svinefilet , i biter
225 g chorizo (spicy type), i biter
2 rødløk , i store biter
grillspyd

BBQ-SAUS

1/2 løk , finhakket
2 ss olivenolje
3-4 fedd hvitløk
2 dl ketchup
2 dl brunt sukker (eller vanlig sukker)
1 dl eplesidereddik
1/2 - 1 sitron , saft og skall
1 - 1 1/2 ss worchestersaus
tabasco
kajennepepper

SLIK GJØR DU

Lag BBQ-sausen ved å frese løk og hvitløk i olivenoljen på middels temperatur, til løken er blank og myk. Tilsett resten av ingrediensene. Smak deg frem til ønsket styrke. La sausen småkoke i 10-15 minutter.

Grillspyd med svin, chorizo og BBQ-saus

Skjær kjøtt, pølse og løk i omtrent like store biter. Tre bitene på grillspyd, men pass på at de ikke tres på for tett. (Dersom du benytter trespyd må de bløtlegges i minst 30 minutter før du skal grille.) Tre gjerne også på store biter med rød paprika, hvis du har det.

Grillspyd med svin, chorizo og BBQ-saus

Ta av ca. 1/4 av BBQ-sausen og pensle grillspydene. Grill dem på alle sider på direkte varme, og deretter noen minutter på indirekte varme, til kjøttet er gjennomstekt. La spydene hvile i ca. 10 minutter før servering.

Server grillspydene med resten av BBQ-sausen, og med for eksempel brokkolisalat, focaccia og grillede småpoteter som tilbehør.

Grillspyd med svin, chorizo og BBQ-saus

TIPS

  • Oppbevar BBQ-sausen i tett glass i kjøleskapet. Den er også ypperlig til for eksempel kylling og storfekjøtt også. Sausen er holdbar i ca. 3 uker.
  • Alle grillmatoppskriftene finner du samlet her.

VELBEKOMME!

 

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste