I dag vil jeg dele en av mine favoritter når det kommer til forrett/aperitif til sommerfesten, nemlig deilig og frisk gazpacho! Kjapt, enkelt og veldig, veldig godt! Den er også en av rettene i den nye kokeboken min "Trine inviterer", som går i trykken i neste uke.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

SUPPEN

400 G rød paprika (søt type, i grove biter)
1 agurk (i grove biter)
250 g cherrytomater
400 g hermetiske cherrytomater
1 fedd hvitløk (grovt hakket)
1 sitron (saften)
tabasco (smak til)
salt og pepper

GARNITYR

12-24 reker (ferske, kan sløyfes)
4 ss extra ( virgin olivenolje)
frisk basilikum

SLIK GJØR DU

Ha paprika, agurk, tomater og hvitløk i en kjøkkenmaskin med kniver og kjør det til du har en jevn masse. Smak til med sitronsaft, tabasco, salt og pepper.

Rett før servering drypper du over litt av din beste olivenolje og dekorerer med reker og basilikum.

TIPS

  • Oppskriften gir forrett til ca. 6, eller ca. 12 ”shots” på sommerbuffeten eller tapasbordet.
  • Suppen bør lages samme dag som den skal serveres, og oppbevares i kjøleskapet.
  • Ønsker du en vegetarisk variant kan du droppe rekene og erstatte dem med annet garnityr, for eksempel agurkterninger eller lignende.
  • Dersom du skal servere den som en forrett kan du eventuelte tilsette flere reker og servere krutonger som tilbehør. En liten klatt gresk yoghurt smaker også godt til.

VINTIPS (fra Sara Døscher)

  • Federico Paternina Banda Rosa Rosé Brut (Spania). Pris: kr 150,90 (varenummer: 1084530) Tomat og sitron gir gazpacho sin karakteristiske syrlighet og denne sommersuppen fortjener selskap av en tørr, frisk, ungdommelig vin. Selv velger spanjolene gjerne rosa cava til sin gazpacho. Denne vinen «veier» like mye i munnen som suppen, og likevekt er viktig – da blir både vin og suppe glade! Dette er også en visuelt vakker kombinasjon, men fremfor alt er det vinens smak av rips, jordbær og vannmelon som finner sin venn i suppens hovedingrediens: tomaten.
  • eller: Langmann Schilcher Frizzante 2020 (Østerrike). Pris: kr 163,90 (varenummer: 801250)

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Denne oppskrifta ble svært vellykket. Nydelig smak og fantastisk farge. Kan absolutt anbefales. Pass på å bruke nok salt, pepper, chillisaus og sitronsaft. Serveres rett fra kjøleskap. Jeg hadde noe til overs og dette smakte like godt dagen derpå.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste