GAZPACHO MED REKER

I dag vil jeg dele en av mine favoritter når det kommer til forrett/aperitif til sommerfesten, nemlig deilig og frisk gazpacho! Kjapt, enkelt og veldig, veldig godt! Den er også en av rettene i den nye kokeboken min "Trine inviterer", som går i trykken i neste uke.

Annonse

Ingredienser

SUPPEN

400 G røde paprika (søt type, i grove biter)
1 agurk (i grove biter)
250 g cherrytomater
400 g hermetiske cherrytomater
1 fedd hvitløk (grovt hakket)
1 sitron (saften)
tabasco (smak til)
salt og pepper

GARNITYR

12-24 reker (ferske, kan sløyfes)
4 ss extra ( virgin olivenolje)
frisk basilikum

SLIK GJØR DU

Ha paprika, agurk, tomater og hvitløk i en kjøkkenmaskin med kniver og kjør det til du har en jevn masse. Smak til med sitronsaft, tabasco, salt og pepper.

Rett før servering drypper du over litt av din beste olivenolje og dekorerer med reker og basilikum.

TIPS

  • Oppskriften gir forrett til ca. 6, eller ca. 12 ”shots” på sommerbuffeten eller tapasbordet.
  • Suppen bør lages samme dag som den skal serveres, og oppbevares i kjøleskapet.
  • Ønsker du en vegetarisk variant kan du droppe rekene og erstatte dem med annet garnityr, for eksempel agurkterninger eller lignende.
  • Dersom du skal servere den som en forrett kan du eventuelte tilsette flere reker og servere krutonger som tilbehør. En liten klatt gresk yoghurt smaker også godt til.

VELBEKOMME!

EnglishREAD IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits

Min Handleliste

ANNONSE
Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.