Inviter til festelig lag i juli! Her er mitt forslag til en kjapp, enkel og smakfull meny med småretter med smak av Italia, hvor man selv kan forsyne seg etter smak og behag.

 

# ITALIENSK BUFFET #

 

Caprese med tomat, mozzarella og basilikum hører helt klart med på en italiensk buffet.

Deilige asparges surret med parmaskinke slår alltid an. Rist gjerne noen pinjekjerner som du strør over ved servering.

Hva med bresaola med ruccula og parmesan? Enklere (og bedre) kan det knapt gjøres; fordel ruccula utover et serveringsfat og legg over bresaola i tynne skiver, samt parmesan som du høvler over med en ostehøvel eller lignende. Bresaola er den italienske varianten av lufttørket saltet biffilet som har modnet i 2-3 måneder til den er hardnet og har fått en dyp rødlilla farge. Får du ikke tak i bresaola kan du benytte en god parmaskinke isteden.

På bordet setter du også frem din beste olivenolje og balsamicoeddik, som dryppes over maten før den nytes.

 

En av mine favoritter fra det italienske kjøkken er vitello tonnato – kalvefilet med tunfiskmajones. Lag den gjerne dagen før den skal serveres.

Godt brød hører også med, for eksempel focaccia med cherrytomater, rosmarin og maldonsalt.

FOCACCIA MED CHERRYTOMATER

# DESSERT ELLER NOE GODT TIL KAFFEN #

 

Som en søt avslutning smaker det alltid godt med tiramisu. Prøv gjerne å tilsette friske bringebær for en litt mer sommerlig utgave av denne tradisjonelle italienske desserten.

Biscotti er min favorittkjeks, og er nydelig å dyppe i espressoen eller et glass Vin Santo – og er et ypperlig punktum for måltidet, enten du serverer dessert eller ikke.

# VINTIPS? #

Server gjerne gode italienske viner til denne menyen. Ta med deg menyen på Vinmonopolet og be om tips der. Si hva slags vin du vanligvis foretrekker og du vil da forhåpentligvis få tips som både matcher rettene og dine preferanser. Der får du også tips om alkoholfrie alternativer.

 

BUON APPETITO!

 

Ta gjerne også en titt på de øvrige menyene i serien «månedens treretters«. Ellers finnes det allerede mange gode tips under kategorien «meny«. 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
    1. Du får ofte kjøpt importert asparges i velassorterte dagligvareforretninger, men de er selvsagt ikke så gode som de norske man får kjøpt tidligere på sommeren.

      1. Hei igjen. Da jeg legger vekt på kortreist mat, bytta jeg ut aspargesen i nye gulrötter. Smakte også kjempegodt.
        Ellers vil jeg si tusen takk for en kjempeblogg! Er blitt servert mange godbiter her i huset etter dine oppskrifter. Min mann er begeistra og spör ofte om detter er en oppskrift fra min norske „venninne“

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste