Her kommer en ny variant av tiramisu, som denne gangen er toppet med deilige friske bringebær og hvit sjokolade. De friske og litt syrlige bringebærene passer godt til denne tradisjonelle italienske desserten, hvor mascarponekrem og espresso spiller hovedrollen.

Ingredienser

TIRAMISU

2 dl espresso , avkjølt
14-16 savoiardikjeks (fingerkjeks)
3 eggeplommer
50 g melis , smak til
1 vaniljestang , frøene
250 g mascarponeost
1 dl kremfløte
1/2 - 1 sitron (økologisk), revet skall

TOPPING

kakaopulver
mørk sjokolade , revet
hvit sjokolade , revet
300-400 g bringebær

SLIK GJØR DU

Lag espresso og sett til avkjøling.

Visp eggeplommer, melis og frøene fra vaniljestangen til en luftig eggedosis. Ha mascarponeosten i en annen bolle og rør den jevn. Tilsett deretter kremfløten og visp til du får en jevn krem. Bruk gjerne kjøkkenmaskin, men ikke visp kremen mer enn nødvendig, for da kan den skille seg. Skyll sitronen i lunkent vann og tørk den med litt kjøkkenpapir. Riv skallet på et fint zesterjern eller lignende, og rør inn i mascarponekremen. Bland deretter eggedosisen og mascarponekremen sammen, og kjør den til du får en myk krem. Smak eventuelt til med mer melis om nødvendig.

Ha den avkjølte espressoen i en vid bolle og dypp kjeksene raskt i blandingen. Pass på at de ikke dyppes for lenge for da blir de for bløte. Legg halvparten av kjeksene i bunnen av en form (ca. 25 x 20 cm) eller i 6 dessertskåler/glass. Ha et lag med krem over, fortsett med et lag kjeks til og avslutt med resten av kremen.

La desserten stå i kjøleskapet 3-4 timer, eller til den har stivnet. Rett før servering gir du desserten et dryss med siktet kakaopulver, og litt mørk og hvit revet kokesjokolade, samt rikelig med friske bringebær. Serveres gjerne med en kopp espresso og litt marsalavin i glasset.

TIPS

 • Italienske savoiardikjeks (fingerkjeks) fås kjøpt i de fleste velassorterte dagligvarebutikker. Får du ikke tak i kjeksene kan du eventuelt benytte sukkerbrød i stedet (skjær det ut slik at det passer i formen din, og dynk det med espressoen).
 • Ønsker du en mer autentisk smak på tiramisuen kan du tilsette 1-2 ss marsalavin i espressoen.
 • Tiramisuen kan gjerne lages dagen før den skal serveres og oppbevares (tildekket) i kjøleskapet.

BUON APPETITO!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei,

  Lurer på om man blander eggedosis sammen med mascarponekremen?

  Takk for hjelpen!

  Vh, Mila

 2. Er den hvite sjokoladen viktig for den samla smaken? Kan ikke like den og bruker aldri oppskrifter der den inngår. Denne ble fristende

 3. Hei trine! jeg lurer på det samme som Mila. Blander man egedosisen med mascarponen, eller legges de hver for seg ?

  topp blogg, tro til dovre faller.
  mvh.victor

  1. Ja, eggedosisen og mascarponekremen skal røres forsiktig sammen. Det har dessverre falt ut, men er nå rettet opp. Takk for at du sa ifra.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste