17. mai er plutselig rundt hjørnet, og du grubler kanskje litt på hva du skal servere familie/venner på nasjonaldagen? Her er mitt forslag til en enkel og smakfull treretters meny, som kanskje kan være til inspirasjon når du skal planlegge menyen? Klikk på bildene for å komme til oppskriftene.

 

# FORRETT #

 

Vi starter med gazpatcho med reker. Suppen kan lages dagen før og serveres kald sammen med nyrensede reker.

Gazpacho med reker

#HOVEDRETT #

 

Til hovedrett velger jeg kalvefilet med gorgonzolasaus og sesampoteter.

Kalvefilet med gorgonzolasaus og sesampoteter

# DESSERT #

 

Som en søt avslutning passer det godt med iskake med et hint av sitron og toppet med en frisk og smakfull bringebærsaus. Iskaken og bringebærsausen kan lages flere dager før den skal serveres.

Sitroniskake med bringebærsaus

# VINTIPS? #

 

Ta med deg menyen på Vinmonopolet og be om tips der. Si hva slags vin du vanligvis foretrekker og du vil da forhåpentligvis få tips som både matcher rettene og dine preferanser. Der får du også tips om alkoholfrie alternativer.

 

Alle 17. mai-oppskriftene mine finner du ellers samlet her. Sjekk gjerne også ut menyforslagene fra 2016 og 2017. Ønsker du heller å servere fingermat finner du alle fingermatoppskriftene mine samlet her. Ønsker du å fyre opp grillen finner du flere tips til grillmaten og tilbehøret her. Til kakebordet er det mange tips å finne i dette innlegget hvor du finner 10 kakefavoritter i mai. Lykke til med planleggingen!

 

Ta gjerne også en titt på de øvrige menyene i serien «månedens treretters«. Ellers finnes det allerede mange gode tips under kategorien «meny«.

 

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Min Handleliste