17. mai er rett rundt hjørnet, og du lurer kanskje litt på hva du skal servere familie/venner på nasjonaldagen? Her har jeg samlet noen gode oppskrifter som kanskje kan være til inspirasjon når du skal planlegge menyen?

 

Jeg pleier ofte å lage en stor bolle med limonade til både store og små. Det smaker alltid forfriskende etter barnetoget. I tillegg smaker det også godt med noen deilige munnfuller (se nedenfor) eller spekemat med for eksempel konfiterte tomater og ramsløkmajones.

 

[threecol_one]

RABARBRALIMONADE

[/threecol_one]

[threecol_one]

ANTIPASTI

[/threecol_one]

[threecol_one_last]

SPEKEMAT & JORDBÆR

Manchego med spekeskinke og jordbær

[/threecol_one_last]

Kaker hører med på 17. mai, og her har vel de fleste sine tradisjoner. Vi serverer alltid pavlova og sjokoladekake på 17. mai.

 

[threecol_one]

17. MAI-KAKE

17. mai kake i rødt, hvitt og blått

[/threecol_one]

[threecol_one]

FESTKAKE

[/threecol_one]

[threecol_one_last]

PAVLOVA

[/threecol_one_last]

Planlegger du en treretters middag? Her er tre forslag til til henholdsvis forrett, hovedrett og dessert som du eventuelt kan mikse og matche etter smak og behag.

 

[threecol_one]

LAKSETATAKI

[/threecol_one]

[threecol_one]

FERSKE VÅRRULLER

Myke vårruller med reker, mango og hot chilisaus

[/threecol_one]

[threecol_one_last]

TOMATSALAT

Tomat- og mozzarellasalat med syltet rødløk

[/threecol_one_last]

[threecol_one]

CRISPY DUCK

[/threecol_one]

[threecol_one]

VITELLO TONNATO

[/threecol_one]

[threecol_one_last]

KVEITE

[/threecol_one_last]

[threecol_one]

MINIPAVLOVA

[/threecol_one]

[threecol_one]

ISKAKE

[/threecol_one]

[threecol_one_last]

KEY LIME PIE

[/threecol_one_last]

Skal du (i likhet med meg) levere kake til 17. mai-arrangementet på skolen? Her er tre forslag til smakfull bakst som alltid slår an:

 

[threecol_one]

GULROTKAKE

Gulrotkake med eple, sjokolade og ostekrem

[/threecol_one]

[threecol_one]

SJOKOLADEKAKE

[/threecol_one]

[threecol_one_last]

17. MAI-KRANS

17. mai krans med bringebær og blåbær

[/threecol_one_last]

Lyst på flere menyforslag? Alle 17. mai-menyene finner du samlet her. Sjekk gjerne også ut de øvrige menyene på bloggen her. Ønsker du heller å servere fingermat finner du alle fingermatoppskriftene mine samlet her. Ønsker du å fyre opp grillen finner du flere tips til grillmaten og tilbehøret her. Til kakebordet er det mange tips å finne i dette innlegget hvor du finner 10 kakefavoritter i mai. Lykke til med planleggingen!

 

Hva står på menyen hjemme hos deg den 17. mai?

Skriv ut
  1. Hei,

    jeg tenkte å lage gulrtotkaken» a la Room». Hvilken grad rasper du eple og gulrot, grovrevet eller slik finraspet en gir til en baby? Hvordan tror du det vil bli om jeg kjører eple og gulrot i blender?

    Setter stor pris på svar!

    Mvh
    Lillian

    1. Jeg pleier å finrive gulrøtter da dette gir en saftigere kake enn med grovt revet. Jeg ville nok ikke brukt blender, men food processor eller godt gammeldags rivjern.

    2. Det står i oppskriften: «Jeg pleier å rive ca halvparten på den fineste delen av råkostjernet, og den andre halvparten på den groveste delen». Du må ikke kjøre det i blender.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste