17. mai er rett rundt hjørnet, og du lurer kanskje litt på hva du skal servere familie/venner på nasjonaldagen? Her har jeg samlet noen gode oppskrifter som kanskje kan være til inspirasjon når du skal planlegge menyen?

 

Jeg pleier ofte å lage en stor bolle med limonade til både store og små. Det smaker alltid forfriskende etter barnetoget. I tillegg smaker det også godt med noen deilige munnfuller (se nedenfor) eller spekemat med for eksempel konfiterte tomater og ramsløkmajones.

 

RABARBRALIMONADE

ANTIPASTI

SPEKEMAT & JORDBÆR

Manchego med spekeskinke og jordbær

Kaker hører med på 17. mai, og her har vel de fleste sine tradisjoner. Vi serverer alltid pavlova og sjokoladekake på 17. mai.

 

17. MAI-KAKE

17. mai kake i rødt, hvitt og blått

FESTKAKE

PAVLOVA

Planlegger du en treretters middag? Her er tre forslag til til henholdsvis forrett, hovedrett og dessert som du eventuelt kan mikse og matche etter smak og behag.

 

LAKSETATAKI

FERSKE VÅRRULLER

Myke vårruller med reker, mango og hot chilisaus

TOMATSALAT

Tomat- og mozzarellasalat med syltet rødløk

CRISPY DUCK

VITELLO TONNATO

KVEITE

MINIPAVLOVA

ISKAKE

KEY LIME PIE

Skal du (i likhet med meg) levere kake til 17. mai-arrangementet på skolen? Her er tre forslag til smakfull bakst som alltid slår an:

 

GULROTKAKE

Gulrotkake med eple, sjokolade og ostekrem

SJOKOLADEKAKE

17. MAI-KRANS

17. mai krans med bringebær og blåbær

Lyst på flere menyforslag? Alle 17. mai-menyene finner du samlet her. Sjekk gjerne også ut de øvrige menyene på bloggen her. Ønsker du heller å servere fingermat finner du alle fingermatoppskriftene mine samlet her. Ønsker du å fyre opp grillen finner du flere tips til grillmaten og tilbehøret her. Til kakebordet er det mange tips å finne i dette innlegget hvor du finner 10 kakefavoritter i mai. Lykke til med planleggingen!

 

Hva står på menyen hjemme hos deg den 17. mai?

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei,

  jeg tenkte å lage gulrtotkaken» a la Room». Hvilken grad rasper du eple og gulrot, grovrevet eller slik finraspet en gir til en baby? Hvordan tror du det vil bli om jeg kjører eple og gulrot i blender?

  Setter stor pris på svar!

  Mvh
  Lillian

  1. Jeg pleier å finrive gulrøtter da dette gir en saftigere kake enn med grovt revet. Jeg ville nok ikke brukt blender, men food processor eller godt gammeldags rivjern.

  2. Det står i oppskriften: «Jeg pleier å rive ca halvparten på den fineste delen av råkostjernet, og den andre halvparten på den groveste delen». Du må ikke kjøre det i blender.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste