17. MAI-MENYEN 2017
17. mai er rett rundt hjørnet, og du lurer kanskje litt på hva du skal servere familie/venner på nasjonaldagen? Her har jeg samlet noen gode oppskrifter som kanskje kan være til inspirasjon når du skal planlegge menyen?
Jeg pleier ofte å lage en stor bolle med limonade til både store og små. Det smaker alltid forfriskende etter barnetoget. I tillegg smaker det også godt med noen deilige munnfuller (se nedenfor) eller spekemat med for eksempel konfiterte tomater og ramsløkmajones.
[threecol_one]
RABARBRALIMONADE
[/threecol_one]
[threecol_one]
ANTIPASTI
[/threecol_one]
[threecol_one_last]
SPEKEMAT & JORDBÆR
[/threecol_one_last]
Kaker hører med på 17. mai, og her har vel de fleste sine tradisjoner. Vi serverer alltid pavlova og sjokoladekake på 17. mai.
[threecol_one]
17. MAI-KAKE
[/threecol_one]
[threecol_one]
FESTKAKE
[/threecol_one]
[threecol_one_last]
PAVLOVA
[/threecol_one_last]
Planlegger du en treretters middag? Her er tre forslag til til henholdsvis forrett, hovedrett og dessert som du eventuelt kan mikse og matche etter smak og behag.
[threecol_one]
LAKSETATAKI
[/threecol_one]
[threecol_one]
FERSKE VÅRRULLER
[/threecol_one]
[threecol_one_last]
TOMATSALAT
[/threecol_one_last]
[threecol_one]
CRISPY DUCK
[/threecol_one]
[threecol_one]
VITELLO TONNATO
[/threecol_one]
[threecol_one_last]
KVEITE
[/threecol_one_last]
[threecol_one]
MINIPAVLOVA
[/threecol_one]
[threecol_one]
ISKAKE
[/threecol_one]
[threecol_one_last]
KEY LIME PIE
[/threecol_one_last]
Skal du (i likhet med meg) levere kake til 17. mai-arrangementet på skolen? Her er tre forslag til smakfull bakst som alltid slår an:
[threecol_one]
GULROTKAKE
[/threecol_one]
[threecol_one]
SJOKOLADEKAKE
[/threecol_one]
[threecol_one_last]
17. MAI-KRANS
[/threecol_one_last]
Lyst på flere menyforslag? Alle 17. mai-menyene finner du samlet her. Sjekk gjerne også ut de øvrige menyene på bloggen her. Ønsker du heller å servere fingermat finner du alle fingermatoppskriftene mine samlet her. Ønsker du å fyre opp grillen finner du flere tips til grillmaten og tilbehøret her. Til kakebordet er det mange tips å finne i dette innlegget hvor du finner 10 kakefavoritter i mai. Lykke til med planleggingen!
Hva står på menyen hjemme hos deg den 17. mai?
Hei,
jeg tenkte å lage gulrtotkaken» a la Room». Hvilken grad rasper du eple og gulrot, grovrevet eller slik finraspet en gir til en baby? Hvordan tror du det vil bli om jeg kjører eple og gulrot i blender?
Setter stor pris på svar!
Mvh
Lillian
Jeg pleier å finrive gulrøtter da dette gir en saftigere kake enn med grovt revet. Jeg ville nok ikke brukt blender, men food processor eller godt gammeldags rivjern.
Det står i oppskriften: «Jeg pleier å rive ca halvparten på den fineste delen av råkostjernet, og den andre halvparten på den groveste delen». Du må ikke kjøre det i blender.