Bakte bønner og blomster

Jeg går inn i min siste sommerferieuke, og kan se tilbake på nesten 6 uker ferie med familien. Vel, litt jobbing har det vært innimellom, men sånn er det jo når man er matblogger. Nå er jeg snart klar for å ta fatt for fullt igjen, og ser frem til en spennende, begivenhetsrik og litt hektisk høst.

 

Trine med urter
Foto: Gry Traaen

I sommer har jeg tatt en vanskelig og viktig avgjørelse – jeg har sagt opp jobben min som seniorrådgiver i Utdanningsdirektoratet (som jeg har hatt permisjon fra i snart 3 år). Avgjørelsen i seg selv var egentlig ikke så vanskelig å ta, men den har likevel vært vanskelig å ta den innover seg. Jeg savner nemlig jussen, kollegaene og utfordringene, men jeg har lenge vært klar på at det ikke er noe alternativ å gå tilbake til full jobb og fortsatt være aktiv matblogger. Det er rett og slett alt for mye jobb! Og jeg kan jo ikke gi meg og legge ned bloggen nå? Jeg har så mange gode oppskrifter på lager, flere bøker jeg skal skrive, matreiser som skal arrangeres og ellers nye, spennende prosjekter som er på gang – så nedleggelse har aldri vært noe alternativ. Nå er altså avgjørelsen tatt, oppsigelsen er sendt, sjefen min og de nærmeste kollegaene er orientert, og selv om jeg føler en klump i magen når jeg snakker om det, så føles likevel avgjørelsen som helt riktig for meg. Nå ser jeg bare fremover, og håper dere også henger med videre, for til syvende og sist så er det jo den fantastiske responsen fra dere som er årsaken til dette! 🙂

 

trines mat 2 forsideDen største begivenheten i høst er nok lanseringen av min andre kokebok, TRINES MAT 2, som kommer den 19. august. Du kan lese mer om boken her. Jeg har enda ikke sett boken ferdig, og er utrolig spent på å få den i hendene om et par uker. Det blir flere lanseringsarrangementer rundt omkring i landet, blant annet lanseringsfrokost hos Tanum på Karl Johan (19.8), lanseringsfest (9.9) og boksigneringer i Bergen (22.9), Stavanger (23.9), Kristiansand (24.9), Trondheim (6.10), Ålesund (7.10) og Tromsø (8.10). Jeg håper vi sees! Jeg kommer tilbake til nærmere detaljer når jeg vet mer om steder og tidspunkt. Ønsker du å forhåndsbestille boken og få den (til maksimal rabatt og fraktfritt) levert hjem til deg straks den er på lager, kan du bestille den her.

 

Et annet spennende prosjekt jeg jobber med er å innrede et matverksted i sokkelleiligheten vår. Hittil har oppskrifter til blogg og bøker blitt testet, laget og fotografert på vårt eget kjøkken. Det bærer nå både stue og kjøkken preg av, da fotoutstyr, treplater og stylingeffekter nesten har tatt helt over. Det skal derfor bli godt å få flyttet dette og virksomheten ut av vårt private hjem, i egne lokaler, bare noen trappetrinn ned. Der får jeg blant annet en fin matbod og et stort fotostudio/kontor/møterom med en åpen løsning til et helt nytt bloggkjøkken. Jeg sitter nå og lager en skisse over den nye kjøkkenet, og når kjøkkenleverandør mm. er valgt, kommer vi til å rive en vegg og sette i gang. Det blir spennende (men mye jobb som gjenstår før den tid)!

Matverkstedet

Og sist, men ikke minst – i høst planlegger jeg å lansere en egen YouTube kanal! Her kan du se meg lage mine beste oppskrifter “live”. Jeg har allerede spilt inn et par filmer, og i neste uke setter vi i gang igjen, med nye, spennende oppskrifter. Jeg kommer med mer info når lanseringsdagen nærmer seg!

Trine på YouTube

I tillegg til dette blir selvsagt bloggen oppdatert regelmessig, og jeg har mange spennende retter og smaker på menyen fremover, så heng med videre!

 

For ytterligere oppdateringer og “behind-the-scenes-bilder” – følg meg på facebook og instagram (instagram.com/trinesmatblogg/)!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Gratulerer med avgjørelsen! Byråkratiet er alltid her, om du skulle angre deg! 🙂
    Og der kan du se, mitt forslag om at NRK burde ansatt deg som den nye Ingrid Espelid Hovig var ikke så dumt! Du responderte da med at du egnet deg best på blogg, men med YouTube-kanal, så er det første skrittet tatt! Jeg skal definitivt følge deg – der også!
    You go girl!

  2. Gleder meg til å følge deg videre Trine! Alltid mye spennende som må prøves på din blogg.

  3. Gratulerer med avgjørelsen om å blogge på fulltid – gleder meg til å få ta del i matlagingen din og nyte den hjemme. Jeg kunne tenkt meg litt flere småbarnvennlige oppskrifter – lett å lage, men sunne, saltfri og variert. Takk for at du deler din mat med oss!

  4. Høres ut som du går en spennende tid i møte, gleder meg til youtube. Det tror jeg blir noe for ungene, de elsker matprogram på youtube.
    Og du verden så fort årene går, husker den spede begynnelse da det knapt var matblogger (eller andre blogger) og innlegg uten bilder 🙂 Det har blitt en helt annen verden siden da.

    Og vi spiser fortsatt minst to retter fra bloggen din hver uke. 🙂

    Lykke til videre!

    Hilsen Unn Gøril

  5. Imponert , hva du får til, gratulerer. Du gir meg masse inspirasjon og gode oppskrifter. Gleder meg til ny bok ? hilsen Anne

  6. Gratulerer med avgjørelsen! Dette blir bra – matbloggen din er fantastisk bra og jeg gleder meg til bok nr. 2 kommer ut 🙂

  7. Har fulgt bloggen din omtrent fra du begynte, og fra jeg var en nygift ung jente med lite mat erfaring men med gode minner fra middagene i barndommen og middelhavet. Gjennom de nydelige oppskriftene dine har du hjulpet meg til å virkelig finne en stor glede i livet mitt, og matlaging er sentralt i vårt hjem nå 🙂
    Er imponert over alt du får til, og gleder meg masse til veien fremover. Jeg er og blir en fast leser.
    Hurra for Trine!

  8. Fantastisk at du fortsetter! Kommer til å følge deg og dine prosjekter videre? Gleder meg stort til 2’ern kommer, på selveste bursdagen min. Skulle gjerne vært på Karl Johan da, men er nok i Trondheim desverre… Vet iallefall hva jeg skal ønske meg i bursdagsgave av family’n…?Lykke til videre som fulltidsblogger!

  9. Hei Trine,

    Ønsker deg masse lykke til som fulltid matblogger. Er kjempe glad for at du skal lage videoer på YouTube. Gleder meg til å se det.

    Veronique

  10. Matbloggen din blir flittig brukt i vår familie, tenker jeg nå skal få kjøpt meg kokebøkene dine. Det beste med oppskriftene er at de alltid stemmer, og varierte oppskrifter som er oppnålige å lage. Vi rett og slett digger deg:-) Så bra at du skal fortsette å blogge videre, gleder meg til youtube kanalen din er “oppe og går”

  11. helt riktig satsing og TAKK for at du gjør det. jeg og MANGE med meg for utrolig mye inspirasjon , motivasjon, veiledning, hjelp til å komme oss videre med matlaging.

  12. Hei Trine
    Lykke til med alle dine prosjekter. Vi i landets tusen hjem gleder oss over å servere god mat etter dine oppskrifter.
    Mvh Trine-entusiast fra Kongsberg

  13. Så glad for at du ikke gir deg:-)
    Den beste nyheten for meg var at du skal legge ut filmer der du lager mat!!! Helt topp.Synes det er altfor lite matprogrammer på norsk tv. Bare masse konkuranser med amatørbakere og hobbykokker. De er flinke de, men vi lærer jo ikke å lage mat av å se på de programmene…
    Gleder meg stort .-)
    Hele vennegjengen min bruker dine oppskriften nesten daglig. Takk for masse god inspirasjon!!

    Klem

  14. Så spennende for deg og kjekt for oss!
    Du har gjort mye for matlagingen i vårt hjem, og det er inspirerende å se at hobby kan bli levevei på denne måten 🙂
    Lykke til!!

  15. Gratulerer med en god avgjørelse og kommende bokutgivelse. Håper du holder fast ved det som har gjort meg til en trofast følger de siste årene; enkle og gode oppskrifter med ingredienser som de har på de fleste butikker. Men mest av alt middagsretter som det er mulig å kombinere med full jobb, flere barn og tidsklemme på ettermiddagene.

    Takk for mye matglede de siste årene og jeg gleder med til fortsettelsen. 🙂

  16. Gratulerer med fortsettelsen av bloggen,bokutgivelse og you tube-kanalen.
    Ser fortsatt og lager masse av dine oppskrifter.
    Baker Pavlova oppskriften din i kveld. Mitt første barnebarn skal døpes på Søndag.
    Det er stas,en liten jente som skal hete Ellinor.
    Kanskje kommer æ på lanseringen til Tromsø i høst.
    Håpet du kom til Harstad også,men du rekker ikke over alle byer i Norge.
    Ha en fin helg og takk for at du deler med oss.:)

  17. Så spennende!
    Vi gleder oss til bok nr. 2 kommer!

    Jeg har leita etter oppskrift på fransk Løksuppe, men finner ingen hos deg – har derfor et ønske om at du skal legge ut det ved en passende anledning!

  18. Hurra for deg!
    Du har en flott blogg med utrolig mange gode oppskrifter. Det er denne jeg tyr til hver gang jeg mangler inspirasjon til matlaging, både til hverdag og fest. Lykke til videre.

Leave a Reply to Anne Vidar Cancel reply

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste