Dette er en potetrett jeg ofte tyr til som tilbehør til grillmat. Poteter, paprika og chili er en god kombo, og retten lager seg selv mens du koser deg i sommerværet med grillingen.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

700 g nypoteter, , amadinepoteter eller lignende
2-3 røde paprika , i brede strimler
1 løk stor, i båter
2 fedd hvitløk , finhakket
3 ss olivenolje
2-3 ts sambal oelek (chilipasta)
1 1/2-2 ts røkt paprikapulver
maldonsalt

SLIK GJØR DU

Vask og/eller skrell potetene og del dem i to (eventuelt båter dersom potetene er store). Legg potetene i et smurt ildfast fat sammen med paprikastrimlene og løken.

Rør sammen sambal oelek, paprikapulver, olivenolje og finhakket hvitløk, og fordel det over grønnsakene. Krydre med salt, og stek potetene ved ca. 225 grader (midt i ovnen), til potetene er møre og fine. Det tar ca. 30 minutter eller mer, avhengig av størrelsen på potetene du benytter.

Serveres som tilbehør til grillmat eller andre kjøtt- og fiskeretter.

Enjoy!

Skriv ut
  1. Jeg lurte også på det med løken. Slike som meg, som er nye på hjemmelagd mat, må ha alt inn med teskje 😉 Det hender at du glemmer å ta med alt i fremgangsmåten, slik at den blir idiotsikker 🙂

    1. Les da vel 🙂 1 stor løk, i båter – Legg potetene i et smurt ildfast fat sammen med paprikastrimlene og løken.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste