Valnøtter og honning er favoritter til osteanretningen, og dersom valnøttene får en liten tur i ovnen først smaker det ekstra godt.
Behold skjermen på mens du lager mat
Ingredienser
80 g | valnøtter |
150 g | akasiehonning (ca.) |
SLIK GJØR DU
Fordel valnøttene utover et bakepapirkledd stekebrett, og rist nøttene ved 170 grader i ca. 7 minutter (over- og undervarme, midt i ovnen). La dem avkjøles litt og hakk dem grovt. Ha nøttene i et lite glass eller skål og fyll opp med akasiehonning, til nøttene så vidt er dekket.
Serveres romtemperert som tilbehør til ost, sammen med for eksempel fikenmarmelade med rødvin og eltefritt valnøttbrød.
Publisert 7. 12. 2013
Hva er holdbarheten Trine? Takk for super blogg & riktig god helg 🙂
Forsøk med litt rosmarin oppi.
Hei, er dette noe som kan oppbevares eller er det ferskvare? 🙂
Hei. Må det være akasiehonning. Fikk mye hjemmeprodusert honning til jul. Fra Litauen. Kan jeg bruke denne i stede for?
Flott oppskrift! (Men rødvin til ost et en uting)
Hvor får du kjøpt valnøtter som ikke er harske?
Det vet jeg ikke. Opplever det samme som deg, men har ikke forsket mer på andre typer enn de som finnes i mine lokale matbutikker. Bruker heller andre typer nøtter eller mandler. Andre som vet?