Tyttebær er kjært tilbehør til høstens viltretter og ikke minst til julens tradisjonsrike måltider. Jeg liker tyttebærsyltetøyet best når det er tilsatt eplebiter.
Behold skjermen på mens du lager mat
Ingredienser
400 g | tyttebær |
2 | epler , i små terninger |
1/2 dl | vann |
250-300 g | sukker |
SLIK GJØR DU
Kok opp tyttebær, sukker og vann og la det koke et par minutter på svak varme. Skrell og kjern ut eplene, del opp i små terninger og tilsett oppi tyttebærblandingen. La syltetøyet koke i ca 10 minutter, til det har ønsket konsistens. Tilsett eventuelt mer sukker om nødvendig.
Hell det varme syltetøyet umiddelbart på rengjorte, varme glass og sett på lokket slik at det blir helt lufttett. Snu syltetøyglasset på hodet og la det avkjøles helt. Lufttette glass kan oppbevares i kald kjeller i 6-12 måneder.
Publisert 2. 10. 2012
Den kombinasjonen har jeg aldri prøvd før. Må kanskje prøves ut ettersom jeg elsker tyttebærsyltetøy!!!
Tyttebær og eple er riktig godt, men jeg synes nesten tyttebærsyltetøyet blir ENDA bedre om eplet byttes ut med pære! Absolutt verdt et forsøk :o)
Takk for alle gode tips!
Pære har jeg ikke prøvd, så takk for tipset!
Høres nydelig ut 😀
Hei.
Jeg likte så godt disse merkelappene, hvor får du tak i de?
Tror de er kjøpt på Rafens.
Trine 😉 Ska tru om ikke posten selger slike merkelapper
glede mæ te å smaka tyttebærsyltetøyet, men æ ska ha i Nellikspiker, æ ska ha d te julematen.
rasper en gulrot og litt revet fersk ingefær..blir veldig godt
For å få litt mer «eksklusiv» variant så er det kjempegodt å tilsette valnøtter. Helt på slutten av koketid.
Takk for tips!
Hei Trine, vil bare fortelle at jeg har laget reinsdyrgryten flere ganger og fått masse skryt og tilbakemeldnger fra fornøyde gjester. skal ha gjester i helgen og skal da også prøve tyttebær med epler til, Tusen takk formange gode oppskrifter 🙂
Tusen takk for hyggelig tilbakemelding! Det er alltid så gøy og inspirerende å høre at oppskriftene faller i smak. Tyttebær og epler er en fin kombo, og passer veldig godt til vilt også. Lykke til! 🙂
Er det greit å fryse dette syltetøyet?
Ja, det går fint. Dersom du har syltetøyet på glass må du ikke fylle det helt opp, for da kan glasset sprekke.
Hei! Mener jeg har prøvd tyttebær med eple før, og at dette ikke har holdt seg så godt på glass i kjeller som bare tyttebær gjør? Tuller jeg kanskje, har veldig lyst til å prøve
Hei. Hvor store glass bruker du?