Tyttebær er kjært tilbehør til høstens viltretter og ikke minst til julens tradisjonsrike måltider. Jeg liker tyttebærsyltetøyet best når det er tilsatt eplebiter.

Ingredienser

400 g tyttebær
2 epler , i små terninger
1/2 dl vann
250-300 g sukker

SLIK GJØR DU

Kok opp tyttebær, sukker og vann og la det koke et par minutter på svak varme. Skrell og kjern ut eplene, del opp i små terninger og tilsett oppi tyttebærblandingen. La syltetøyet koke i ca 10 minutter, til det har ønsket konsistens. Tilsett eventuelt mer sukker om nødvendig.

Hell det varme syltetøyet umiddelbart på rengjorte, varme glass og sett på lokket slik at det blir helt lufttett. Snu syltetøyglasset på hodet og la det avkjøles helt. Lufttette glass kan oppbevares i kald kjeller i 6-12 måneder.

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Tyttebær og eple er riktig godt, men jeg synes nesten tyttebærsyltetøyet blir ENDA bedre om eplet byttes ut med pære! Absolutt verdt et forsøk :o)
    Takk for alle gode tips!

      1. glede mæ te å smaka tyttebærsyltetøyet, men æ ska ha i Nellikspiker, æ ska ha d te julematen.

  2. For å få litt mer «eksklusiv» variant så er det kjempegodt å tilsette valnøtter. Helt på slutten av koketid.

  3. Hei Trine, vil bare fortelle at jeg har laget reinsdyrgryten flere ganger og fått masse skryt og tilbakemeldnger fra fornøyde gjester. skal ha gjester i helgen og skal da også prøve tyttebær med epler til, Tusen takk formange gode oppskrifter 🙂

    1. Tusen takk for hyggelig tilbakemelding! Det er alltid så gøy og inspirerende å høre at oppskriftene faller i smak. Tyttebær og epler er en fin kombo, og passer veldig godt til vilt også. Lykke til! 🙂

  4. Hei! Mener jeg har prøvd tyttebær med eple før, og at dette ikke har holdt seg så godt på glass i kjeller som bare tyttebær gjør? Tuller jeg kanskje, har veldig lyst til å prøve

Leave a Reply to Liv Cancel reply

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste